Grčka vam može pružiti odmor o kome sanjate

Želite na odmor? Ne znate kako da se odlučite gde da letujete? Grčka nudi svima ponešto.

Naime, turistička ponuda Grčke je šarolika. Ostrva, poluostrva, peščane, šljunkovite plaže, miran odmor, lud noćni provod, luksuz i sjaj, u ponudi ima svega.

Međutim, ako baš ne želite da se odvajate od kopna i strah vas je da se vozite trajektom, onda je poluostrvo odličan izbor za letovanje. Grčka ih i te kako ima. Još ako želite da se osećate kao kod kuće, onda znajte da je poluostrvo Halkidiki odlična priika da se odmorite i da uživate kao u svojoj otadžbini.

Prelepe peščane plaže, čisto priobalje, brojni srpski turisti i domaćini koji se sporazumevaju na srpskom jeziku čine da je ovo poluostrvo u Egejskom moru veoma popularno kod naših sugrađana. Verovatno vam je i jasno zašto. Omiljeno letovalište Srba iz naše zemlje, ali i iz dijaspore prilagodilo se potpuno svojim gostima. Mnogi su odlučiti da nauče naš jezik kako bi svojim turistima pružili što bolju ponudu, pa zato ne čudi što se Hanioti naziva srpskim letovalištem na Egeju. Nemci i Englezi su nešto malobrojniji u odnosu na Srbe, a osim što je Hanioti glavno turističko mesto za naš narod, pažnju privlači i drugim gostima iz inostranstva.

Divne plaže i bezbroj restorana, brojne radnje i luksuzne vile i apartmani, ponuda je koja se ne propušta. Za svakoga Hanioti nudi po nešto, ali jedno je sigurno. Budite obazrivi ukoliko vam se nešto ne svidi, nemojte komentarisati, jer vas mogu dobro razumeti.

Najlepša grčka ostrva

More, plaža, pesak, odmor, letovanje, Grčka… Izgleda da je vreme da se pakuju koferi. Ostrvo ili poluostrvo, pitanje je sad? Od mirnih plaža i skrivenih daleko od ljudi do popularnih destinacija poput ostrva Krf, Zakintos, Skijatos i drugih. Ali gde otići? Ukoliko ste u mogućnosti, priuštite sebi letovanje na nekom od ostrva, na primer Skijatosu ili Kritu avionom.

Jek sezone podrazumeva i jake cene, a ako se odlučite za neko ostrvo i za septembar ostavite svoje letovanje, Grčka će vas oberučke prihvatiti. Dovoljno je samo da se odlučite i sigurni smo da ćete naći idealnu ponudu.

Jedno od najpopularnijih grčkih ostrva među mladima jeste Zakintos. Kristalno čisto more i odličan provod sinonim su za ovo letovalište. Mnogima je odlazak na Zakintos zapravo jedna prava avantura, jer svakodnevne žurke, barovi, klubovi i dobar provod sigurno neće izostati. Znaju to dobro naši mladi turisti, jer se posebne turističke ture prave za ovu destinaciju.

Ipak, oni nešto stariji koji više vole odmor i mir i tišinu, odlučuje se za manje popularne destinacije. Nekima je najvažnija cena, pa traže aranžmane u predsezoni ili već kasnije u septembru kada sezona polako jenjava. Naravno, ako je u pitanje letovanje, Grčka i njena ostrva nude dobru zabavu i lep odmor i u septembru, jer mnoga ostrva imaju i preko 250 sunčanih dana tokom godine.

Sve u svemu, ko želi na letovanje, Grčka je odlična prilika za mlade, starije, bake i deke, mame i tate, bate i seke. Nemojte se više premišljati, jer nema razloga, leto je, vreme je da se uživa u moru i lepim sunčanim danima!