Da li vredi kupiti kućni aparat za espresso?

Ljubitelji kafa sigurno da uživaju u različitim aromama koje mogu da popiju kada odu u kafić.

Turska, Espresso, Americana… i sve njihove verzije se rado naručuju. Kvalitetna kafa se prepoznaje po mirisu, boji i ukusu i ne čudi što svi traže savršen recept za savršenu kafu.

Ipak, da bi se došlo do savršenog napitka postavlja se pitanje – da li je kvalitetna kafa rezervisana samo za pravljenje na profesionalnim kafe aparatima ili su aparati za espresso kafu za kućnu upotrebu dovoljno dobra zamena i vredi ih kupiti?

Aparati za espresso kafu za kućnu upotrebu imaju višestruke prednosti

Tehnologija spravljanja kafe je prilagođena malim i kompaktnim uređajima pa tako aparati za espresso kafu za kućnu upotrebu imaju veliku snagu, a male dimenzije i svaki put prave željenu šoljicu kafe.

Reč je o tehnologiji koja greje vodu na tačno određenu temperaturu i pod tačno određenim pritiskom je propušta kroz kafu ili kapsulu sa kafom što rezultira sa fantastičnim ukusom, kao da je spremljena na profesionalnom uređaju.

Elegantnog su dizajna što omogućava uklapanje u svaku kuhinju, kancelariju, vikendicu… gde god poželite imaćete uređaj koji izgleda odlično bilo da je u osnovnoj crnoj ili nekoj drugoj boji.

Lako se i čisti i ne zahteva nikakvo servisiranje, a ako pri tome koristite kapsule, onda je i sama priprema lakša.

Kapsule za aparat za kafu-dozirajte aromu i jačinu

Umesto mlevenja i samostalnog doziranja, novije generacije aparata za espresso kafu za kućnu upotrebu koriste kapsule koje već sadrže mešavine kafa za savršen ukus.

Svaka kapsula ima naznačeno koju kafu pravi, koju količinu, aromu, jačinu, gorčinu, kiselost, gustinu pene, ali i da li ima posebne aromatične note kakav je lešnik, čokolada, vanila, voće… Vi samo odaberete kapsulu, ubacite u aparat, postavite šolju i pritisnete dugme. Za par sekundi osetićete dobro poznat miris vašeg izbora.

Kupite i dodatke za mućenje mleka, posebne šolje koje održavaju temperaturu, ali proučite i recepte za pripremu poslastica koje se prave od kafe iz aparata i vaš uređaj će koristiti čitava porodica.

Koje su mane upotrebe kućnog aparata za espresso?

Mane postoje, a najveća od svih je ta što kada jednom probate ovo savršenstvo teško ćete poželeti ikakvu drugu kafu. 

Hoćete kratki espresso? Može! 

Želite kafu sa mlekom? Može! 

Voleli bi ste da probate aromu sa vanilom? Pije vam se jača kafa, srednje gorčine i blago kisela? Želite blag napitak koji vam neće ometati san? Samo odaberite drugu kapsulu i kafa je tačno onakva kako je opisano. 

Ko ne bi voleo da ima mogućnost takvih odabira?

Vrlo je verovatno da ćete nabaviti aparati za espresso kafu za kućnu upotrebu koji ćete ostaviti u firmi, ali ćete poželeti i da obradujete prijatelje i porodicu sa ovakvim poklonom. Druge mane ne postoje.

Da se vratim ona pitanje u naslovu – da li vredi kupiti kućni aparat za espresso? 

Ako ste ljubitelj kafe, ako volite i slatkiše sa kafom i ako vam prija da nekada promenite jačinu, ukus i vrstu, onda je ovo pravi uređaj za vas! Koristićete ga često i uživati u trenucima koje obeležite sa omiljenom šoljicom kafe.