5 razloga zbog kojih Zlatibor treba da postane Vaš izbor za odmor

Ako još uvek ne znate gde biste na odmor ili biste voleli da odete negde na produženi vikend, bez obzira na to koje je doba godine mi Vam predlažemo – Zlatibor. Apartmani koje ova planina nudi vid su jednog od najudobnijih smeštaja, a gde god da se u našoj zemlji nalazite do Zlatibora ćete veoma brzo stići. Ali, to je tek početak – ovo su pravi razlozi zbog kojih je uživanje na ovoj planini jedinstveno i neponovljivo.

Potpuno uživanje u prirodi

Na prvom mestu treba istaći zlatiborsku klimu koja je bez premca u čitavoj zemlji, ali i regionu. Ruža vetrova koja cveta iznad Zlatibora spoj je mediteranske i kontinentalne vazdušne struje, te predstavlja jedinstven spoj blagotvoran za fizičko i psihičko zdravlje.

Šetnje ovom planinom, bez obzira na to da li ćete više vremena provesti uživajući pored jezera, u urbanom delu Zlatibora ili na nekom od njegovih proplanaka, relaksiraće Vas i učiniti da zaboravite sav stres koji ste za sobom ostavili.

Ako rešite da Zlatibor posetite leti, tu su bazeni u kojima se možete rashladiti, dok su zimi tu staze za ljubitelje skijanja.

Zlatibor nudi za svakog ponešto, a za sve – uživanje u hrani.

Savršena hrana

Iako verujemo da ne postoji osoba u našoj zemlji koja nije probala zlatiborske specijalitete, na ovom mestu ih treba još jednom pobrojati, jer nije isključeno da ste nešto propustili.

Na prvom mestu, tu je asortiman suhomesnatih domaćih proizvoda, zatim sira, kajmaka i domaćeg kiselog mleka. Već Vam je pošla voda na usta?

Nemojte zaobići ni jagnjetinu i ribu, a kao pravi gurman, počastite se i komplet lepinjom. Na kraju, zasladite se domaćim voćnim sokovima, džemom ili slatkim, ili pak kolačima poput orasnica i baklava.

Zanimljivi izleti

Za sve koji vole aktivan odmor, postoji bezbroj turističkih destinacija u okolini koje ćete biti u prilici da posetite.

Drvengrad i vožnja Šarganskom osmicom, Višegrad i na Drini ćuprija, Andrićgrad…bez sumnje Vas neće ostaviti ravnodušnim, pre svega zbog lepote ovih mesta a zatim i zbog mnoštva sadržaja.

Jedan dan proveden na Tari učiniće da se zaljubite u ovu lepoticu, a Sirogojno će Vas sigurno ostaviti bez daha svojom muizejskom postavkom na otvorenom u vidu starih kuća i rukotvornina.

Udoban smeštaj: apartmani Zlatibor

Ako tragate za idealnim smeštajem na ovoj planini, mi Vam predlažemo da birate apartmane na Zlatiboru, pre svega zato što ćete moći da raspolažete vremenom po svojoj volji, nezavisno od početka i kraja obroka u hotelima.

Apartmani Zlatibor nude svu zamislivu udobnost, dok istovremeno možete uživati u kafi i doručku sa pogledom na planinu.

I odmaranje u prirodi i provod

Već smo rekli da Zaltibor nudi za svakog po nešto, i zaista je tako. Možete uživati u dugim šetnjama, koncertima na otvorenom ili u pedalini na jezeru, a možete odmarati i kraj nekog od bazena ili uživati u skijanju i snoubordu.

Za sve koji ne mogu bez noćnog provoda, Zlatibor i tu daje odgovor: u urbanom delu grada naići ćete na razne svirke, diskoteke i nastupe poznatih domaćih zvezda, te ne zaboravite da spakujete i odeću za provod.