Volvo predstavio novi konceptni model Universe

volvo
Vlasnik Volva od prošle godine je kineska kompanija Geely, pa je logično da će švedska marka pokušati sa probojem i na kineskom tržištu. Jedan od važnih koraka je nastup na sajmu u Šangaju, gde je juče predstavljen konceptni model Universe…

Concept Universe prvenstveno je zanimljiv zbog dizajna dosta drugačijeg od aktuelnog na serijskim modelima. Najupečatljivija je prednja maska, s logotipom oko kojeg je formiran svojevrsni vrtlog. Slična forma upotrijebljena je i na prednjim svetlima. Poklopac motora takodje ima novu formu.

volvo
Koncept je, rekao je šef Volva Stefan Jacoby, ispitni model za kinesko tržište, koji će pokazati kako u Kini prihvaćaju novi dizajn. Međutim, s obzirom da se radi o predlogu izgleda nove luksuzne limuzine, koncept će biti prikazivan i na drugim svetskim sajmovima.
volvo
Jacoby je takodje na press konferenciji najavio da Volvo razvija potpuno novu platformu za sledeću generaciju automobila. Platforma je nazvana SPA (Scalable Pletform Architecture) i na njoj će najpre biti napravljena sledeća generacija luksuzne limuzine. O upotrebi u drugim segmentima još se razmišlja.
volvo
volvo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *