Vitalni delovi automobila koje morate poznavati

Modeli automobila su omiljena tema muškaraca, bez obzira na nacionalnost i godine. Svako od nas je i inženjer i automehaničar.

Ali, šta se dešava ako nam odu amortizeri, puknu gume, ode anlaser, crkne motor ili (ne daj Bože) otkažu kočnice?

Da biste umanjili verovatnoću saobraćajki i odlazak na skupe popravke kod mehaničara, red je da se upoznamo ili možda podsetimo krucijalnih auto delova.

Kočnice

Kada je o vašoj bezbednosti u saobraćaju reč, kočioni sistem je na ubedljivom prvom mestu. Postoji nožna kočnica (to je ona srednja pedala) i ručna, koja vam služi kada ste u mestu. Savremeni automobili imaju kočnice na bazi hidrauličnog sistema.

Neki od znakova koji ukazuju na dotrajalost kočnica su piskutav zvuk prilikom kočenja, vibracija automobila i smanjeno reagovanje.

Uvežbajte svoj sluh za ove indikatore.Obratite pažnju na promenu tečnosti za kočnice za vreme tehničkih pregleda. Bolje sprečiti nego (skupo) lečiti.

Gume

Često zaboravljamo ogroman značaj koji gume imaju na performanse automobila i sigurnost u saobraćaju. Mada deluju prilično jednostavno, iza izrade guma je složen proces. Gume funkcionišu na taj način što stvaraju trenje između gume za gazišta i površine puta. Najvažnija stvar kod ovog auto dela jeste vazdušni pritisak. Treba obratiti pažnju na nedovoljno napumpane gume zato što se brže habaju i zagrevaju, što može dovesti do ozbiljnih problema. Preporučuje se provera ispravnosti guma barem jednom mesečno.

Obratite pažnju i na površinu gume, može se desiti da ima sitnih delova metala, kamenja, žica ili drugih tela koje mogu izduvati vazduh.

Obavezno koristite zimske gume kada je neophodno (to ste obavezni i po zakonu). Takođe, morate imati rezervnu gumu u prtljažniku i hidrauličnu pumpu, u slučaju da jedna od njih pukne na putu.

Akumulator

,,Ne ostavljaj farove upaljene kad je auto ugašen! Nikada’’. Ovo upozorenje ste često mogli čuti od vašeg oca ili instruktora vožnje. Ne bez razloga. Akumulator pokreće automobil i ,,pali’’ motor. Ona se stalno puni, ali postoji kvaka. Moderni olovni akumulatori nikako ne smeju skroz ,,presušiti’’, zato što možete doći u situaciju da paljenje auta nije izvodljivo. Često se previđa značaj akumulatora u autu. Kako prosečan akumulator ima životni vek između 4 i 6 godina, uvek je dobro da se posavetujete sa stručnjakom oko provere ovog uređaja i možda zamene.

Ulje

Ulje je od ključne važnosti za konstantan rad vašeg motora i pomaže delovima motora da se pravilno i glatko rotiraju. Tokom vremena, izduvni gasovi mogu kontaminirati ulje a visoka temperatura uticati na njegovu viskoznost te je izuzetno bitno da vršite redovne provere nivoa ulja i dosipate ukoliko je potrebno. To naročito važi pred odlazak na duži put. Pogledajte u servisnoj knjižici vašeg automobila koje se ulje preporučuje.

Filter za vazduh

Često zanemareni deo motora. Ukoliko mu se ne posveti dovoljno pažnje, može znatno omesti performanse automobila. Motor uvlači vazduh kroz filter i u cilindre, gde se meša sa gorivom. Funkcionalnost filtera za vazduh zavisi od vrste motora, broja pređenih kilometara i atmosferskih prilika i terena na kojem ste vozili (prašina, kiša). Ne postoji univerzalan savet kada treba izvršiti zamenu filtera, ali je neki opseg od 10-15.000 km mada oni mogu funkcionisati bez problema i posle 75.000 pređenih kilometara.

Nadamo se da smo vam uveliko pomogli ovim upoznavanjem sa vitalnim auto delovima. Ovo je samo vrh ledenog brega, automobil je složena konstrukcija od hiljada komponenti tako da vam savetujemo detaljno upoznavanje i istraživanje. I naravno, udobnu vožnju.

Izvor: https://www.silux.rs/