Automobili na lizing bi mogli da utiču na cene polovnih automobila

U svetu je opšte prisutan trend kupovine automobila na lizing, posebno kada su u pitanju novi automobili jakih i luksuznih brendova. Ipak, porast prodaje vozila na lizing je toliko uznapredovao kroz prethodne tri, četiri godine i dostigao ogromne brojke prodatih kola, da sada i automobili koji ne spadaju u kategoriju „najjačih svetskih brendova“, prodaju ogromne količine automobila na ovaj način. Da li će ovakvo stanje imati uticaj na tržište polovnih automobila?

polovni automobil i lizing

Prema rečima stručnjaka za polovna vozila i otkup automobila, ovo će verovatno imati značajan uticaj na tržište polovnjaka.

Naime, rekordne brojke prodatih automobila na lizing, koje za 2015. godinu iznose nešto više od rekordnih 4 miliona, prema informacijama Manheim-a, najveće svetske aukcionarske kuće za prodaju automobila, će ubuduće još više rasti. Međutim, sama prodaja vozila na lizing nije problematična za tržište polovnih automobila, koliko jesu lizing tj. „zakupljeni“ automobili koji se vraćaju na tržište nakon prekinutog lizinga i sličnih situacija. Ovih automobila ima zaista mnogo, a biće ih još više.

Off leasing automobila je 2015. godine bilo oko 2,6 miliona (što je Manheim istraživanje i najavilo), a očekuje se da će se u 2016. godini na tržište vratiti više od 3,1 miliona automobila, uz tendenciju da u naredne dve godine ove brojke odu na 3,6 miliona, odnosno 4 miliona polovnih automobila sa lizinga.

Ovakav trend će omogućiti da se po povoljnim cenama mogu kupiti visoko kvalitetni i gotovo novi automobili najvećih svetskih brendova, kao i onih nešto „manjih“, što će vrlo verovatno uticati na cene postojećih automobila za otkup (ne-lizing automobila), odnosno na cene koje trenutni vlasnici polovnih automobila mogu da dobiju za prodaju i otkup polovnih automobila.

Koliko se otkup automobila na lizing od 2010. godine na ovamo vraća, pokazuje i činjenica da je prodaja BMW automobila na lizing iznosila skoro 60% ukupne prodaje, dok ti procenti za Mercedes iznose oko 55%. Ono što potvrđuje činjenicu da nisu više samo najluksuzniji automobili za lizing, jeste i oko 32% lizing prodaje u kompaniji Honda, gde je rečeno da je Honda Civic kao veoma popularan model Honde, ubedljivo najviše otkupljen kroz lizing.

Ipak, koliki će uticaj automobili na lizing imati za srpsko tržište prodaje i otkupa polovnih vozila, preostaje da sačekamo i vidimo, a do tad pametno planirajte kako da prodate svoj polovni automobil, i koji bi bio najbolji način da dođete do novog/polovnog automobila. Kroz kupovinu novog auta, lizing, otkup polovnjaka ili nešto sasvim drugo?