Audi otkrio novi Q3

audi q3
Dosta je bilo čekanja! Novi Audi Q3 će biti predstavljen na sajmu automobila i Shangaiju, koji se održava od 21-28 aprila.

Q3 je luksuzni Audijev odgovor na Volkswagenovog Tiguana, što podrazumeva novi lim sa svim karakteristikama koje Audi donosi, uz LED svetla i nizak koeficijent otpora od svega 0.32.

audi q3

Zadnji deo vozila zahtevao je odredjene ustupke. Kapacitet gepeka je oko 460 litara sa podignutim zadnjim sedištima, odnosno 1364 litara kada se sedišta spuste. Volkswagen Tiguan nudi znatno više prostora pozadi kao i Honda CR-V i Toyota RAV4, što sigurno može biti presudan faktor pri kupovina ovakvog auta.

Audi nije pravio ustupke po pitanju tehnike. Tehnologija adaptivnog osvetljenja, elektronska pomoć pri parkiranju, Audijev MMI informativno-zabavni sistem i navigacija će se naći u standardnoj opremi, dok će opcija za pretvaranje čitavog automobila u hot-spot za bežični internet, postati dostupna u bliskoj budućnosti.

audi q3

Uz Q3 se nude dva benzinska i jedan dizel motor, sva tri sa sa direktnim ubrizgavanjem, sa snagom izmedju 140KS i 211KS. Dva najjača motora će biti povezana sa sistemom pogona na sva četiri točka preko sedmostepenog prenosa sa dvostrukim kvačilom. U ponudi će se naći i benzinski motor od 170KS sa pogonom na prednjim točkovima, ali treba ipak pričekati dok Q3 ne izadje na tržište.

audi q3

Audi Q3 će se naći na tržištu početkom juna ove godine, a osnovna cena u Nemačkoj će biti 29,900 evra.

Nikola Lasica – Auto Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *