Zatrudnela dok je bila trudna

nisu blizanci
Nakon što se borila s neplodnošću pune tri godine Julia Grovenberg ostala je trudna – dok je već bila trudna….

Par je ozbiljno razmišljaa o usvajanju deteta iz strane zemlje, ali pozitivan test za trudnoću razveselio ih je u julu 2009. Međutim, neverovatno je da je Julia ostala dva puta trudna u razmaku od dve nedelje što je pravo medicinsko čudo i 11 je takvih žena na celom svetu.

Reč je o fenomenu „superoplodnje“ kad se dva deteta začnu u različito vreme, rode se istog dana, ali medicinski rečeno, ne mogu se smatrati blizancima. „Jedva sam čekala trudnoću i htela sam uživati u njoj, ali zapravo mi je sve bilo prestresno jer sam stalno razmišljala hoće li sve biti u redu jer niko od lekara nije znao šta možemo očekivati“, kazala je Julia koja s porodicom živi u američkoj državi Arkansas.

Najveći šok im je bio kad su išli na prvi pregled ultrazvukom i videli dve bebe različitih veličina, koje su u razvoju zaostajale jedna za drugom dve i po nedelje. „Starija“ Jillian i „mlađi“ Hudson rođeni su carskim rezom i cela operacija je prošla bez problema. Deca sad slave drugi rođendan i dobro napreduju iako Hudson „kaska“ za sestrom kad je reč o rastu zubi i sličnim stvarima. Roditelji ih zovu blizancima i kažu da je to neizbežno, ali pravi termin ostaviće njima na izbor kad porastu, prenosi Daily Mail.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *