Šta žene čini boljim špijunima od muškaraca?

Mnogi bi rekli da je nemoguće da se žena bavi poslom špijuna, tajnog agenta, međutim, to je i više nego istina i svakodnevnica, potrebno je samo se osvrnuti na prošlost, istoriju i uvideti koliko je zapravo uspešnih žena bilo u tom poslu. Nekako se uvek posmatra na špijunski posao kao muški, jer često ume da bude i „prljav“, pa niko ne pripiše takve karakteristike jednoj dami, no način na koje obavljaju zadatke, način na koji deluju i prikupljaju sve što im je potrebno, čini da ipak one budu često uspešnije od muškaraca. Ako ne verujete, evo nekih stvari koje utiču na to da budu u stvari zaista bolje u ovoj profesionalnoj sferi.

Intuicija

Ovo je već stvar medicine, stvar samog pola, jer žene po prirodi imaju izraženija osećanja, a samim tim i izraženija čula, u odnosu na muškarci, I dok svi delimo onih pet prirodnih čula, žene imaju i te kako izraženo šesto čulo, koje nazivamo intuicijom ili unutrašnjim osećajem. Sigurno je da intuiciju svi imamo, ali je kod ženskog pola ona izraženija, jača, a samim tim i tačnija, pa je često taj faktor presudan da jedna dama u ulozi špijuna donese bolje zaključke, a kasnije i odluke koje je vode ka uspešno rešenoj misiji.

Špijunska oprema

Današnja špijunska oprema je manje – više, jedana za sve. Budući da se uglavnom bazira na nekim tehničkim stvarčicama, raznim uređajima, oni mogu da posluže kako muškarcima, tako i ženama, ali je često njihova „ambalaža“ prijemčivija kada se nalazi u nekom ženskom obliku, te samim tim i korisnija. Prisluskivaci su izrazito mali, međutim, kroz prošlost se sva ta špijunska oprema daleko bolje pakovala u određene ženske stvarčice, poput ruža, ogledalceta, nekog lanca ili nakita uopšte, male, ženske torbe, zbog čega su one i imale više uspeha. Ženska špijunska oprema nikada nikome zapravo nije ni mogla da izgleda kao špijunska oprema, jer je bila fenomenalno upakovana u ono što apsolutno svaka dama ima kod sebe uvek, što je činilo da budu uspešnije u zadacima, jer nisu imale opterećenost skrivanja i vođenja računa o tome da li će ih neko otkriti zbog same špijunske opreme koju nose sa sobom.

Zavodljivost

Jedna od glavnih karakteristika i osobina uspešnog tajnog agenta, špijuna, nebitno da li se radi o muškarcu ili ženi, jeste da bude komunikativan, otvoren prema svima, prijemčiv, da ume da privuče pozitivnu pažnju na sebe i da osvoji sagovornika, odnosno, u špijunskom smislu, često protivnika. I dok muškarci koji se bave tim poslom moraju sve to da poseduju, kao što i poseduju, ženama je daleko lakše, jer im je u prirodi da zavode, a onda da se ponašaju zavedeno. Ta moć uvek dobro prođe kada im je protivnik muškarac, jer svojom senzualnošću, mimikom, gestikulacijom, samim spoljašnjim izgledom, mogu da odmah zavedu mušku osobu, tako imaju uspeha i kada su u „duelu“ sa ženama, jer njihovo međusobno razumevanje, razne priče koje omogućavaju jako uspešan prvi kontakt, čini da ubrzo postanu bliske, a upravo to je potrebno za krajnji uspeh i ostvarenje cilja, zbog čega je ovo osobina koja jednu ženu špijuna čini uspešnijom od muškarca u toj ulozi.