Primena PVC materijala kroz izradu stolarije

Razvoj industrije je doprineo primeni mnogih polimerizovanih materijala sa pozitivnim karakteristikama i dobrim mehaničkim osobinama. Među najznačajnije materijale za izradu stolarije možemo izdvojiti PVC kao termoplastičan izdržljiv proizvod.

Primena PVC materijala kao sintetičkog proizvoda zaživela je u gotovo svim granama građevinarstva sa posebnim osvrtom na dodatnu energetsku zaštitu prostora. Značajno je napomenuti dve serije gotovih proizvoda PVC materijala od kojih se za stolariju primenjuju čvrsti materijali prethodno lako oblikovani.

PVC materijali su izdržljivog karaktera pri čemu su veoma efikasni kao izolatori pa se njihova namena odnosi na pravljenje prozora i vrata. U daljem tekstu biće reči o značaju PVC stolarije. 

Uspešno poslovanje Mondline kompanije u proizvodnji stolarije

Na tržištu postoje brojni oblici i modeli PVC stolarije, koji se prema zahtevima kupaca mogu izraditi po meri ugradnje. Mondline u svom poslovanju uvodi inovativne primere PVC stolarije u raznim dezenima prilagođenim estetskim osobinama ambijenta. Ipak, najčešći vid PVC stolarije upravo se izrađuje u beloj boji, što se smatra izvornim načinom proizvodnje. 

Uspešna primena PVC sistema prozora i vrata opisana je pozitivnim karakteristikama gradivnih elemenata. Najznačajnija je gustina materijala što dalje utiče na specifičnu težinu i izdržljivost na promene spoljašnje sredine. PVC stolarija se ističe tvrdoćom i ekonomičnim materijalima koji diktiraju povoljnu cenu na tržištu. 

Pozitivne osobine PVC stolarije u građevinarstvu

Odabirom proizvoda za ugradnju stolarije, posebno su važne pozitivne karakteristike materijala uz evidentiranje onih loših strana primene. PVC materijali ipak poseduju više pozitivnih karakteristika, što im omogućava čestu primenu u građevinarstvu. Na prvom mestu je potrebno istaći dobre termoizolacione karakteristike opisane kroz energetsku efikasnost proizvoda. 

Lakoća održavanja je naredna stavka u segmentu primene PVC stolarije u građevinarstvu. Isplativnost materijala odnosno ekonomičnost upotrebe je naredna važna stavka u planiranju kupovine PVC materijala odnosno stolarije. Lakoća ugradnje i dalje servisiranje proizvoda predstavljaju imperativ primene. 

Kada poredimo PVC stolariju sa drvenim materijalima za istu namenu, nameću se brojne razlike pre svega tehničkog ali i mehaničkog karaktera. Sa sigurnošću znamo otpornost PVC materijala na sve spoljašnje promene sredine, dok se drveni materijali u tom pogledu moraju održavati. Održavanje drvene stolarije se odnosi na lakiranje i često čišćenje unutrašnjih okova. 

PVC stolarija je više fleksibilna u odnosu na druge sisteme poput aluminijuma ili drveta. Niska cena održavanja i ekonomičnost su značajne stavke u građevinarstvu. 

PVC stolarija poseduje višekomorno staklo

Odabirom stolarije posebnu važnost zauzima ekonomičnost, efektnost i brojnost staklenih komora koje doprinose boljem efektu termoizolacije. Višekomorna stakla su stvarna odlika PVC sistema, upravo zbog dužeg stepena upotrebe odnosno veće garancije kvaliteta. U osnovi brojnost komora je usko vezana za primenu profila.

Brojnost unutrašnjih komora možete pronaći već u specifikaciji proizvoda, pri čemu je neophodno adekvatno informisanje pre konačnog odabira. Višekomorna stakla igraju posebnu ulogu u zaštiti unutrašnjeg ambijenta, čineći PVC stolariju dobrim izolatorom. Tokom zime su topliji dani a tokom leta se stvara neophodna svežina ambijenta. 

Višekomorna stakla odnosno podjednaki sastav profila, značano doprinose uštedi energije. Ušteda je dalje regulisana kroz niže troškove grejanja dok je ukupna količina struje znatno umanjena. PVC stolarija se opisanim delovanjem izdvaja u krug poželjnih izolatora, uspešnih sertifikovanih delova i brojnih pozitivnih referenci ostvarenih kroz primenu.