Petogodišnjak sam skupio novac za lečenje od raka

lavlje srce
Ejdanu Ridu (5) iz Kanzasa u septembru prošle godine dijagnozovali su akutnu limfoblastičnu leukemiju. Od tada većinu vremena provodi u bolnicama na hemoterapijama i drugim bolnim tretmanima….

Roditelji Kejti i Vili bili su slomljeni kada su saznali lošu vest, ali stručnjaci su im dali nadu jer je taj tip raka od kojeg boluje njihov sin u 90 posto slučajeva izlečiv.

Da podmire deo računa bolničkog lečenja, roditelji su potrošili svu ušteđevinu i pozajmili novac. Ali za nastavak lečenja treba im još novca pa su se odlučili da prodaju kuće. Ipak, Ejdanova ljubav prema crtanju pokazala se isplativom. Dečak je prodao više od 3.000 svojih crteža od kojih je mnoge napravio u bolničkom krevetu.

Od prodaje crteža Ejdanovih čudovišta porodica je sakupila 30.000 dolara pa su odložili prodaju kuće. Na ideju o prodaji crteža došla je dečakova tetka Mendi.

“Volim da crtam viteze, klovnove i razna čudovišta. Kad porastem, hteo bih da izradjujem maske i lutke. Želim da se zahvalim ljudima koji su kupili moje crteže“ kaže Ejdan.

lavlje srce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *