Osama bin Laden preminuo 26. maja 2006. godine

osama
Bivši CIA-in agent koji trenutno živi u Turskoj tvrdi da je Osama bin Laden umro od bolesti pet godine pre nego što je SAD objavio kako su ga vojnici ubili u akciji u Pakistanu….
“Znao sam vrlo dobro Čečene koji su čuvali Bin Ladena“, rekao je Čečen Berkan Yashar ruskoj televizijskoj stanici Channel One.

„Samy, Ayub i Mahmud su s njima bili do samog kraja. Tačno se sećam toga datuma, jer u njemu imaju tri šestice. Umro je 26. maja 2006. godine“, dodao je Yashar i dodao da su ga mrtvog videla ta tri muškarca, kao i dva muslimana iz Londona i dva muškarca iz SAD-a.

„Bio je jako bolestan pre smrti. ‘Osušio’ se i bio je samo ‘kost i koža’. Tri Čečena su mu oprala telo pre pokopa“, tvrdi Yashar. Dodaje da je 2. maja naveče, kada je američki predsednik Barack Obama objavio da je Bin Laden ubijen, tek pronađen grob vođe Al Qaide na pakistansko-afganistanskoj granici, te je tada odlučeno da će se pokrenuti vojna operacija.

Bivši CIA-in agent tvrdi i da su Amerikanci počeli hvatati Bin Ladenove čuvare iz Čečenije nakon što je 2008. godine prvi put objavljeno da je vođa Al Qaede mrtav. Poslednjeg od njih, Samyja, su američki vojnici uhvatili nekoliko dana pre „akcije u kojoj je ubijen Bin Laden“. Veruje se da je Čečen otkrio mesto gde je Bin Laden pokopan. Na pitanje zašto je odlučio da progovori za rusku televiziju, Berkan Yashar je rekao da se nakon poslednjih događaja boji za svoj život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *