Najnovije sportske vesti sa Vimbldona


Najnovije sportske vesti sa Vimbldona možete ispratiti, kako sa mnogobrojnih domaćih, tako i sa dosta stranih sajtova. Jedan od najlepših teniskih turnira je upravo počeo i mi već sada imamo dosta stvari, kako najnovijih sportskih dešavanja, tako i vesti vezanih za mnoge druge uzročnike koji mogu ometati ili pak davati vetar u leđa svim učesnicima i učesnicama spektakla u Velikoj Britaniji.

Pored mnogih izjava svih tenisera, igre će svakako biti u centru pažnje i ovoga puta se očekuje da borba za trofej Vimbldona zadovolji najzagriženije teniske fanatike širom planete. Ipak, pored majstorstava svih igrača, za sada neke druge teme uspevaju da isplivaju na površinu i da simpatizerima belog sporta zaokupljaju dosta pažnje.

Vesti o učešću srpskih igrača

Mi kao fanovi sa Balkana ćemo svakako biti najviše zainteresovani za najnovije sportske vesti vezane za srpskog asa Novaka Đokovića, no pre njega se treba vratiti i na druge tenisere sa ovih prostora i pomenuti da će najbolji hrvatski teniser, Marin Čilić, propustiti Vimbldon zbog korona virusa.

Ova pošast se iznova rađa kao problem i stvara muke kako sportistima, tako i običnim građanima. Čovečanstvo je i dalje daleko od iskorenjivanja ovog virusa, a kao najsvežija vest koja ima veze sa Kovidom, ujedno i Vimbldonom, je i povlačenje Matea Beretinija sa turnira. Prošlogodišnji finalista je, kao pozitivan na korona virus, saopštio da neće nastaviti takmičenje u Velikoj Britaniji ovog leta. Mnogo zanimljivija vest u vezi Beretinija je bila ta da je pred početak turnira imao sparing mečeve sa španskom legendom, Rafaelom Nadalom, te se iz tog razloga čekalo da li će organizacioni tim Vimbldona povući određene poteze i potencijalno ugroziti nastup „Bika sa Maljorke“. To se na njegovu sreću (za sada) nije desilo, te je on uspeo da u prvom kolu „pregrmi žilavog“ Argentinca Fransiska Serundola i plasira se u drugo kolo takmičenja.

Pored trenutnih vaterpolo dešavanja, najnovije sportske vesti iz Velike Britanije će čitatelje najviše zanimati, te se shodno tome moramo posvetiti i rezultatima srpskih tenisera. Za početak treba istaći još jedan nesuspeh Lasla Đerea, koji nije mogao da pobedi upornog Čileanca Tabila, posle zaista rovovske borbe u 5 odigranih setova. Shodno tome, u drugom kolu neće doći do srpskog derbija i susreta sa Miomirom Kecmanovićem, koji će svog zemljaka pokušati da „osveti“ i da posle trijumfa nad Australjancem Milmanom savlada i Tabila.

Veoma veliku prepreku na startu turnira je imao i Dušan Lajović. Sa druge strane mrežice je stajao fantastični Pablo Karenjo Busta, a ako se može reći da je srpski igrač imao nešto „na svojoj strani“, to je onda svakako loša sreća koja prati Karenja Bustu, koji nikada nije uspeo da se domogne drugog kola Vimbldona. On je Lajoviću predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima zbog povrede, a Dušan u drugom kolu ide na Bublika.

Pored Đokovića koji je bez većih poteškoća savladao Korejanca Kvona, uspeh je doživeo i Filip Krajinović. Prepreka u vidu Čeha Lehičaka nije bila nimalo jednostavna za zaobići je, ali je srpski teniser ipak neko ko će i dalje trčati travantom podlogom ovog leta. Lehičak je savladan u izuzetno interesantnom meču sa 3:2, te Srbija u drugom kolu ima četiri predstavnika.