Najjednostavniji način da postavite televizor na zid

Mnoge popravke u kući nam se na prvi pogled čine vrlo komplikovano. Međutim, nije uvek tako. Treba biti svestan prvo svojih mogućnosti i sposobnosti. Dakle, nikako ne smete da popravljate nešto što može negativno da se odrazi na vas i da ugrozi vašu bezbednost, ali to sa druge strane ne znači da apsolutno treba da se distancirate o bilo kakvog alata. Nekada je sasvim u redu kada nešto popravite ili postavite sami i u tom smislu bićete vrlo ponosni na sebe.

Postavljanje televizora na zid možda izgleda komplikovano i možda izgleda kao da će vam biti potrebna pomoć stručnjaka, ali zapravo i nije baš tako. Pratite sledeće korake i postavljanje TV-a na zid biće vrlo jednostavno:

Prilikom renoviranja odredite mesto za postavljanje televizora

Ukoliko u nekom slučaju radite renoviranje stana, onda bi u tom trenutku trebalo da razmislite da li želite da se vaš televizor u buduće nalazi na zidu ili ne.

Ako se odlučite da to bude na zidu, onda bi najbolje bilo da prilikom renoviranja stana tačno odredite buduću poziciju. To znači da bi u tom delu zida trebalo da ugradite određenu zaštitu, od malo lakših materijala, koje ćete kasnije probušiti kako biste postavili neki od nosača za televizor.

Pravilno izaberite mesto za postavljanje tv-a

Ukoliko ipak niste odredili tokom renoviranja gde će vam se nalaziti TV, onda to možete uraditi i kasnije, naravno. Odredite poziciju vašeg televizora. To može naravno da bude centralna pozicija, ali može da bude i neki ugao.

Nemojte da se prilagođavate trendovima i opšte poznatim pravilima, jednostavno treba da uradite onako kako vi mislite da bi bilo dobro. Naravno, ukoliko mnogo volite da gledate TV, onda bi sve ostale stvari trebalo da prilagodite uređaju. Međutim, ukoliko vam TV i ne predstavlja značajnu stavku, onda prvo odredite položaj svih ostalih stvari, pa tek na kraju napravite i mesto za TV.

Obeležite rupe za bušenje

Pre postavljanja TV-a, treba naravno obeležiti zid, odnosno mesto gde će biti postavljan nosač za televizor. Nosači za televizore su različitih dimenzija i oblika i treba da odaberete onaj koji odgovara dimenziji i obliku vašeg televizora, ali i koji odgovara vašem prostoru.

Ovo je možda jedan od najvažnijih koraka, jer to je osnova. Ukoliko ne obeležite dobro, može da se desi da pogrešno probušite zid, i onda ćete samo napraviti štetu. Prislonite nosače za televizor uz zid i gledajte da to bude vrlo stabilno dok obeležavate buduće rupe. Potražite pomoć ukoliko mislite da ovo ne možete sami da izvedete. Kada obeležite rupe, onda uklonite nosače za televizor i prionete na sledeći korak.

Provera libelom i bušenje

Pre nego što krenete sa bušenjem, siguran način da proverite da li su potencijalne rupe na pravom mestu, jeste da koristite libelu. Libela će vam najjasnije pokazati da li se te rupe nalaze u pravilnom položaju ili ne. Ukoliko čak postoji i malo odstupanje, odmah bi trebalo to da ispravite.

Ako vam ne budu nosači za televizor pravilno stajali i prionili na zid, onda se može dogoditi i da vam TV stoji nakrivo i to ne samo da će delovati vrlo neukusno, već će biti i vrlo neugodno za gledanje. Dakle, pre bušenja provera libelom. Onda sledi zanimljiv posao bušenja. Koristite pravilnu opremu i postavite ipod zida određene hartije, kako kasnije ne biste morali da čistete parket i slično.

Postavljanje tipli i kačenje nosača

Kada su probušene rupe, sledi posao ubacivanja tipli i postavljanje nosača za televizor. Sve ostalo je vrlo jednostavan posao, ukoliko ste prethdno bili vrlo precizni. Kada se postave nosači za televizor sledi postavljanje i samog televizora i onda je vaš posao konačno završen.