Moderne ugaone garniture za svaku dnevnu sobu

Bilo da tek opremate svoj dnevni boravak ili ga preuređujete, naš vodič kroz moderne ugaone garniture će vam sigurno pomoći da odaberete onu po svom ukusu i potrebama, a opet da budete IN ove i narednih sezona: evo koja to izdanja ovog komada nameštaja dizajneri predlažu.

Trendi dezeni ugaone garniture

Kao trendi dezeni ugaone garniture ove sezone izdvajaju se apstraktni motivi oštrih linija, kako u većem tako i manjem obliku. Prve bi trebalo birati za manje, a druge za veće prostore, kako bi enterijer i vizuelno odgovarao svakom pojedincu.

Sa druge strane, iskorak može biti napravljen krugovima u beloj boji, koje krasi podloga u nekoj od drečavijih nijansi. Ovakvi dezeni ugaone garniture preporučuju se onima koji se ne libe da iskažu svoj stav čak ni u enterijerskim pričama, a odlični su i kao izbor ovog komada nameštaja u cilju akcentovanja prostora.

IN oblici i veličine

Veće ugaone garniture u obliku ćiriličnog slova P idealne su za velike dnevne boravke, te se slobodno možete prepustiti ovakvom izboru ukoliko vam to kvadratura dozvoljava.

Veliki jastuci umesto naslona i sedalni deo koji je neizdeljen predstavljaće posebno IN oblik, te potražite ovakve komade ukoliko imate želju da vaš dnevni boravak bude u trendu.

Sa druge strane, manje dnevne sobe mogu itekako dobro biti opremljene uz pomoć ugaone garniture čiji je sedalni deo uži, dok naslon predstavljaju tanji čvrsti jastuci ili pak sunđerasti naslon iz jednog dela. Ovako će se vizuelno uvećati centar sobe, koja će svakako dobro biti snabdevena i ovim komadom nameštaja.

Ako želite enterijer u industrijskom ili pak retro stilu, dugmad kao ukras naslona ili sedalnog dela, podjednako presvučena istim meblom štofom ili (veštačkom) kožom, biće pun pogodak – u suprotnom, trendi enterijeri se, kao što smo već pomenuli, opremaju uz pomoć ugaone garniture iz jednog dela (uz jastuke).

Neočekivane kombinacije boja

Ono što najviše iznenađuje ove sezone jesu kombinacije boja koje su ponele ugaone garniture, a koje su opet veoma zahvalne za kombinovanje i akcentovanje prostora.

Iako su dizajneri generalno izbegavali naglašavanje komadima nameštaja ili većim elementima u drečavim bojama, okrćeući se manjim detaljima, ovoga puta to nije slučaj.

Tako će ugaone garniture u žutoj i ljubičastoj, odnosno plavoj i beloj ili pak crvenoj i teget boji biti apsolutni hit ove sezone. Color-blocking, trend popularan na modnim pistama, preneo se na ovaj način i na nameštaj, i ovako ujedno osvežava prostor i rešava problem boja u enterijeru.

Dve boje podrazumevaju i pametno kombinovanje, te će tako sedalni deo ugaone garniture biti u jednoj, a naslon u drugoj boji.

I jednobojne ugaone garniture su u modi

Svakako, jedna boja ugaone garniture neće izostati ni u ovom dizajnerskom periodu.

Iako stručnjaci uglavnom predlažu da uz pomoć ovog komada nameštaja osvežite prostor, te da se okrenete izboru trava-zelene, marinske plave ili pak mat bordo, oni koji ostaju verni klasici mogu birati bež, braon ili crne ugaone garniture, bez obzira odlučuju li se za (veštačku) kožu ili platno.

Jedino o čemu treba da vodite računa jeste veličina prostorije, koja će lako izneti svetlije nijanse, dok će tamniji tonovi biti rezervisani samo za veće kvadrature.