Kako montirati Delimano slavinu u kuhinji?

Topla voda je preko potrebna u svakom domaćinstvu i zato je neophodno da je imate u svakom momentu. Delimano slavina koja zagreva vodu u trenutku kada vam je potrebna je izvrsno rešenje jer vrlo lako može zameniti protočni bojler.  

Zašto je Delimano slavina sjajno rešenje?

Delimano protočna slavina se značajno razlikuje od standardnih slavina. Ova fenomenalna slavina je tzv. dva u jedan uređaj, pošto osim standardne funkcije, može i zagrevati vodu. Naime, delimano protočna slavina ima ugrađen grejač, koji joj omogućava zagrevanje vode do pedeset stepeni Celzijusove skale za svega nekoliko sekundi. Na slavini se nalazi displej preko kog je moguće vršiti očitavanje temperature.

Zauzima manje mesta od bojlera

S obzirom da je Delimanova protočna slavina značajno manja od standardnog bojlera, ona važi za i te kako praktičnije rešenje. Ona se može postaviti i u kupatilu i u kuhinji, a vredi napomenuti da je sama montaža veoma jednostavna te da se mahom obavi u svega nekoliko minuta.

Brzo dostiže željenu temperaturu

Delimanova protočna slavina u svega nekoliko sekundi može postignuti temperaturu od pedeset stepeni. Prednost je što na dispeju uvek možete videti trenutnu temperaturu, tako da možete ostati bezbedni prilikom pranja ruku ili tuširanja.

Moderan i atraktivan dizajn

Umesto glomaznog bojlera, sada možete imati Delimano slavinu koja je izuzetno elegantna, moderna i minimalistična. Slavina je izrađena od plastike i metala, bele je boje i definitivno se može uklopiti u svaki dizajn enterijera.

Veliki kapacitet vode

Ukupan kapacitet Delimano slavine je 1-2l po minutu, što je sasvim dovoljno tople vode za sve vaše potrebe. Ukoliko vam hitno zatreba topla voda za pripremu ručka, pranje sudova ili nešto treće, ne morate čekati da se ona ugreje u običnom bojleru, već je jednostavno sipajte iz Delimano slavine. Ova futuristička slavina takođe ima i termostat koju služi kao zaštita od pregrevanja, ali i automatsko isključivanje kao još jednu od prednosti koja doprinosi bezbednosti.

Košta manje od prosečnog bojlera 

Delimano slavina košta mnogo manje od prosečnog bojlera, što je još jedan plus koji nikako ne bi trebalo zanemariti. Sumu koju uštedite ćete samim tim moći da namenite za dodatna ulaganja ili pak servis bojlera.

Jednostavna montaža

Osim što ćete uštedeti izvesnu svotu novca, vredi istaći da ćete Delimanovu protočnu slavinu uz malo veštine vrlo lako moći da montirate i sami. Međutim, osnovna preporuka proizvođača je da se servis bojlera  ili protočnih slavina uvek prepusti stručnjacima.

Tehničke karakteristike

Pre kupovine nije loše da se upoznate sa tehničkim karakteristikama Delimanove protočne slavine:

  • Materijal – Plastika i metal
  • Napon – 220-240V/50 Hz
  • Snaga – 3KW
  • Radni pritisak – 0,4 – 6 bars/0,04 – 0,6 Mp
  • Model slavine: Za sudoperu i zid

Šta ako ste rešili da Delimano slavinu montirate sami?

Pre svega, ako ste kupili Delimano slavinu i želite da sopstvenim alatom uradite montažu, za početak je neophodno da dobro pripremite alat i teren za rad. Osim podrazumevane slavine sa pratećim delovima, biće vam potrebna i klešta, ključevi, traka za lepljenje, teflonska traka i ručna lampa. Drugi korak jeste da isključite vodu kako biste neometano mogli da izvršite montažu slavine, te svakako lišite sebe rizika nastanka poplave, koju sigurno ne želite u svom stanu.

Kako biste montirali novu slavinu, moraćete da skinete staru, tako što ćete zatvoriti ventil, isprazniti cevi od vode, odvrnuti matice te ukloniti slavinu. Nakon toga, postavite bazu Delimano slavine na sudoperu, izravnajte je i postavite gumeni deo ispod. Zavrnite matice sa donje strane sudopere, kako biste mogli da fiksirate vašu novu protočnu slavinu. Veoma je važno da pričvrstite cevi za dovod tople i hladne vode na odgovarajuće priključke. Na posletku, priključite slavinu na strujnu mrežu i uključite vodu. Naravno, potrebno je i da sve dobro testirate i pregledate, pre nego što počnete da koristite slavinu.

Ako ste stigli do ovog koraka, možda vam servis bojlera neće biti potreban.

U slučaju da ste se zbunili na nekom od ovih koraka, i potrebna vam je profesionalna zamena  obične slavine za Delimanovu, ne ekspermentišite, već pozovite stručnjake.

Najbolji način je da pozovete servis bojlera

Ako želite montažu bez greške, jedino ispravno rešenje jeste da angažujete profesionalnog servisera bojlera. Ovo je definitivno najefikasniji, najbolji, najbrži i najbezbedniji način da montirate Delimano slavinu. Profesionalni serviser bojlera će na osnovu iskustva znati da izabere adekvatan alat te da za najkraće vreme montira Delimano slavinu. Još jedna prednost profesionalne postavke slavine, jeste što ćete dobiti garanciju za montažu. Sa garancijom se nećete nervirati za svaki naredni problem koji može potencijalno da nastati.

Delimano slavina je zamena za protočni bojler, pa je potrebno da se pažljivo poveže sa strujom i vodom. Takav posao zahteva znanje i električara i vodoinstalatera, pa bi, ukoliko smatrate da niste dovoljno spretni za ovaj posao, bilo bolje da ga prepustite licenciranim serviserima. Sa druge strane, ako ipak mislite da ste spretni da se uhvatite u koštac sa ovim izazovom, imajte na umu da montaža ovakvih uređaja može biti potencijalno rizična ukoliko se ne obavi potpuno profesionalno. Ukoliko naiđete na probleme, znajte da ovlašćeni servisi bojlera imaju službu za hitne intervencije koja radi 24 sata, 7 dana u nedelji, čak i vikendom i praznicima. Obavezno ih pozovite.