Gej par iz Amerike usvojio čak12-toro dece

gej
Američki homoseksualni par Roger i Steven Ham kažu kako se nakon usvajanja 12 dece konačno osećaju kao da je njihova porodica cela….
Par je planirao da usvoji samo jedno dete shvativši da je njihova kuća od 930 kvadrata prevelika za njih dvojicu. Sada, osam godina kasnije, spavaće sobe pune su kreveta na sprat. Stevenov BlackBerry služi im kao podsetnik za treninge košarke, karatea, treninge za navijačice i školski raspored. Steven kojega zovu Daddy, kaže da deca znaju da ako im nešto treba, kao što je podizanje uniforme sa čišćenja, mora biti u kalendaru. Roger, odnosno Papa, ustaje s prvim detetom oko pet sati. Steven najmlađima veče pre pripremi odeću. Nakon večere, Roger preuzima. Dok su troje dece u kadi, dvoje čeka u redu. Za 15 minuta svi su čisti i umotani u peškire.

“Sve je u organizaciji. Ponekad se nešto zakomplikuje, ali u svakoj porodici je tako“ rekao je Steven. Iako su postavili stroga pravila, par tvrdi da podržavaju decu u svemu što rade. Andrew (11) je jedan od dvojice dečaka u školskoj grupi navijačica, a Marcus (5) je nalakirao nokte u ružičasto.

“Mi ne sudimo“ objasnio je Steven. Par podiže decu u Arizoni gde nisu dozvoljeni istospolni brakovi niti usvajanje. Oba imena pišu na rodnim listovima dvoje dece iz Washingtona, a pravno, desetero dece pripada samo Stevenu. Michaela (13) su usvojili prvog 2003. godine. Prvih nekoliko meseci bio je strašno zabrinut za svoje četvero braće i sestre koji su bili kod staratelja.

“To nam je slomilo srce. Sledećih nekoliko godina polako smo ih sve usvajali“ rekao je Roger. Bili su staratelji 42 dece.
“Većina mojih prijatelja misle da je drugačije imati dva oca, ali ja volim biti drugačija“ rekla je Elizabeth (12). Slaže se i Madison (8) koja kaže da je srećna jer ima dva oca koji je vole. Iako Roger i Steven nisu planirali ovakav život, sada ne mogu zamisliti život bez njih. Ipak, šale se kako će se preseliti u jednosobni stan u San Diegu nakon što deca odrastu.

“Ima dana da bi počupao kosu s glave, ali oni to nikada ne osete“ rekao je Steven.

Hamovi u brojkama: 2 oca…12 djece… 4 psa… 2 mačke… 1 papagaja… 2 frižidera… 4 mašine veša dnevno…9 mobilna telefona… 23 bicikla i tricikla… 6 škola… 5 spavaćih soba… 3 kupatila…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *