PRP tretman – podmlađivanje lica koje svakom da rezultate

Mnogi nisu upućeni u to šta je PRP tretman i na koji način vraća jedrinu i lepotu koži lica i dekoltea pa vam mi donosimo najvažnije činjenice koje bi vas mogle zanimati.

Plazma iz naše krvi je najprirodniji način za podsticanje kože za regeneraciju i podmlađivanje. Postupak se naziva još i „vampirski tretman“ jer se radi u dve faze – prvo se pacijentu uzima manja količina venske krvi da bi se iz nje izdvojila krvna plazma bogata trombocitima, a onda se potom ona ubrizgava u određena mesta u koži koji donose najbolje rezultate.

Kako izgleda PRP tretman i da li boli?

Lekar će nakon pregleda ustanoviti zdravlje pacijenta i dati dozvolu za vađenje male količine krvi. 

Dok se ona centrifugira, lice se čisti i na njega se nanosi anestezija u kremi jer se krvna plazma putem tankih iglica ubrizgava u površinski sloj kože. Procedura ne boli i nije ni malo neprijatna.

Sličan je tehnici ubrizgavanja hijalurona i mezoterapije, ali se ovde koriste potpuno prirodni elementi pa nema nikakvog rizika po zdravlje i rezultati su svaki put odlični.

Dovoljno je 20ak minuta da se završi ceo tretman, a pacijent nastavlja sasvim normalno funkcionisanje tokom dana. Ponavlja se od 3 do 5 puta u toku godine i može se bezbedno kombinovati uz sve druge anti – age postupke.

Za šta se sve može koristiti?

Podmlađivanje lica i tela je prvi razlog primene PRP tretmana lica. Smanjenje bora, porast kolagena u koži, povećanje hijalurona, jedrine, elastičnosti kože, smanjenje fleka, bora i svih nepravilnosti su vrlo brzo vidljivi kod svakog pacijenta.

PRP tretman za kosu je takođe tražen postupak čime se podstiče folikul dlake na veću gustinu, novi rast kose i smanjenje opadanja.

Vampirski tretman se koristi i za tretiranje promena na koži kakvi su ožiljci i strije pa može doći do ubrzavanja zarastanja kože i brže regenerisanje što je mnogima veliki problem, a rešenje do skoro nisu imali.

Gde treba raditi ovakav tretman?

Iako je bezbedan, ne izaziva alergije, reč je o serumu koji se pravi od krvi pacijenta i potrebno je da bude pod stručnim nadzorom tokom čitavog procesa.

Zbog toga je važno odabrati stručne klinike ili stomatološke ordinacije jer su samo one kvalifikovane da:

  • Procene zdravlje pacijenta,
  • Pravilno izdvoje krvnu plazmu,
  • Ubrizgaju je na prava mesta,
  • Reaguju u slučaju bilo kakvih problema,

Ne sme se zanemariti i važnost poštovanja svih sanitarnih propisa, a stomatološke ordinacije i klinike su jedine zakonom obavezne na takve propise. Sterilni elementi, adekvatni lekovi i praćenje svih propisa je nešto čime su svi lekari obavezani i poštovaće to striktno.

Tretman krvnom plazmom je bezbolan, bezbedan i svaki put daje odlične rezultate. Šanse za alergiju su minimalne, a samim tim i za jaču reakciju kože. Sa druge strane, rezultati će biti brzo vidljivi i svako zadovoljan bilo da tretira lice, telo, kosu ili ožiljačna tkiva. 

Ništa ne treba prepustiti slučaju pa da bi se postigli najbolji rezultati važno je obratiti se na pravo mesto – stomatolozima ili estetskim hirurzima jer će se samo tako dobiti najbolji rezultat, bez rizika po zdravlje.