Najčešće procedure estetske hirurgije – sve što treba da znate

Sasvim je u redu ukoliko želite da znate nešto više o procedurama estetske hirurgije, ali je naravno u redu ukoliko želite da se podvrgnete nekoj od procedura estetske hirurgije. Danas, mnogo toga možemo da popravimo uz pomoć ove grane medicine i to, čini se, na vrlo jednostavne načine.

Operacije se uglavnom svode na lakše zahvate, koji traju do dva sata i posle kojih se jako kratko zadržavate u bolnicama, a efekat vidite odmah.

Zbog toga je estetska hirurgija toliko popularna. Za jedan dan već možete da promenite sve ono što vas nervira na vašem telu. Treba znati da niste jedini koji niste zadovoljni i da ima mnogo onih koji bi svašta nešto menjali na svom telu.

Povećanje grudi na prvom mestu

Najpopularniji zahvat iz domena estetske hirurgije jeste povećanje grudi. Ovo je gotovo postalo i rutinska procedura estetske hirurgije, s obzirom na to koliko se često izvodi. U ovom domenu gotovo da ne postoje greške ili propusti.

Takođe, ne treba navoditi da ne postoje nezadovoljni klijenti. Treba znati samo to da postoji nekoliko načina kada je povećanje grudi u pitanju. Na različite načine možete povećati grudi, ali sve zavisi od vašeg slučaja koja procedura estetske hirurgije će biti primenjena i kod vas. Nemojte brinuti, jer su sve procedure estetske hirurgije, koje se tiču povećanja grudi vrlo jednostavne.

Detaljno o proceduri povećanja grudi možete saznati na sajtu doktora Vladimira Stojiljkovića, na linku.

Na drugom mestu – liposukcija

Još jedna vrlo popularna procedura estetske hirurgije jeste liposukcija. Ova metoda možda i jeste najomiljenija od svih procedura estetske hirurgije. To je zato što je najveći problem, uglavnom kod žena, težina i kilogrami. I skoro nijedna žena nije zadovoljna svojom figurom i trudi se da na sve načine to dovede u red. Liposukcija prevashodno podrazumeva poduhvat koji treba da utiče na oblikovanje tela. Treba znati takođe da ne možete očekivati da ćete liposukcijom skinuti mnogo kilograma.

Liposukcija kao jedna od procedura estetske hirurgije podrazumeva uklanjanje masnih naslaga sa određenih delova tela. Međutim, iako se liposukcijom ne može sikinuti veliki broj kilograma, promene su i te kako vidljive. I ovo je još jedan od razloga zašto je ova vrsta estetske hirurgije i te kako popularna.

Na trećem mestu – estetska hirurgija lica

Lepota je takođe jedan od ideala kojem težimo, pored savršene linije. Lepota se ogleda kroz naše lice, ali naravno i kroz naše ponašanje, naš stav, naše sposobnosti. I pored svega toga zaista želimo da utisak koji ostavljamo bude potpun, pa tako pribegavamo različitim procedurama estetske hirurgije koje će nam pomoći da naše lice izgleda mnogo lepše. Znaci starenja nekada su jako rano vidljivi, možda čak nakon tridesete.

Zbog posla koji obavljamo, zbog mnogo obaveza i briga, ne možemo čak ni najboljim kremama, da sakrijemo i ublažimo umor koji nastaje. Takođe, ne možemo ni da zaustavimo starenje, ali svakako da ga estetskom hirurgijom možemo na neki način ublažiti. Postoje različiti zahvati koji se rade kada želite da vaše lice izgleda mlađe, odmornije, lepše.

Estetska hirurgija nakon bolesti

Nakon mnogih malignih i benignih bolesti nastaju promene na našem telu, koje se ne mogu ukloniti nikako drugačije nego procedurama estetske hirurgije. To je najčešće slučaj sa grudima.

Estetska hirurgija u ovim slučajevima može mnogo da doprinese, tako što će od bukvalno nemogućeg napraviti ono što bi trebalo da bude. Tako da je ovo jedna od najboljih strana estetske hirurgije – vratiti osmeh na lice onima koji su ga u jednom periodu izgubili.