Način života nakon liposukcije

Liposukcija je postala vrlo jednostavan zahvat, ali je to ipak zahvat koji će vam na neki način promeniti život. Naime, iz vaše perspektive verovatno će sve to izgledati sasvim drugačije. Upravo iz tog razloga i želite da se podvrgnete nekom tipu estetske hirurgije. Nadate se i očekujete da će rezultati liposukcije uticati na vašu sreću, zadovoljstvo i pre svega samopouzdanje. I vrlo je verovatno da hoće.

Ipak, treba da znate da procesom liposukcije niste rešili sve svoje životne probleme. Morate da znate, da ukoliko želite da se stvari oko vas promene na bolje, sami morate da učestvujete u njihovom menjanju:

Odmah nakon liposukcije – smanjite aktivnosti

U prvom periodu nakon liposukcije trebalo bi da obratite pažnju na aktivnosti. Doktori će vas upozoriti na to kako treba da se ponašate i morate da slušate sve njihove predloge, odnosno savete. Ne smete raditi neke zahtevne vežbe, ne smete upražnjavati fizičke aktivnosti, koje uključuje velike napore, a nekada ne bi trebalo da upražnjavate ni najmanje fizičke aktivnosti. To naravno zavisi od toga koji deo tela je bio predmet liposukcije. Obično se većina žena odlučuje da izvrši liposukciju ne samo jednog dela tela, već više, tokom jednog zahvata, jer smatraju da je tako lakše. Tako da, ukoliko je više delova tela bilo zahvaćeno liposukcijom onda se očekuje više mirovanja, nego obično.

Regulišite ishranu

Liposukcijom niste rešili vaše probleme sa kilogramima, to imajte u vidu. Tačno je da ste se rešili masnih naslaga u određenim delovima tela, ali to ne znači da ste sada imuni na višak kilograma. Ukoliko zaista želite promene onda neka liposukcija bude samo jedan korak ka vašem cilju. Nikada se velike stvari ne dešavaju preko noći i tako jednostavno. Liposukcija će vam znatno olakšati da dobijete ono što želite i naravno da treba da iskoristite tu opciju, ali vam liposukcija neće omogućiti da nakon nje zauvek izgledate savršeno. Zato morate da povedete računa i o ishrani. Dobro bi bilo i da određeni vremenski period pre liposukcije krenete sa jednim malo zdravijim dnevnim menijem. Na taj način nećete nakon liposukcije doživeti veliku promenu i moći ćete da nastavite samo tamo gde ste stali. Izgledati lepo i biti ujedno zdrav, najbolja je moguća kombinacija. Pored toga što ćete biti vrlo zgodni, mnogo ćete se bolje osećati.

Počnite da volite sebe

Vrlo je važno da budete svesni svojih mana, ali da je takođe vrlo važno da ih u jednom trenutku zavolite. Ne treba se ceo život obazirati na sve svoje mane. Liposukcijom ćete jednu manu rešiti i bićete i te kako srećni, ali to nikako ne znači da sve svoje mane treba na taj način da rešavate. I sami možete da se zapitate gde će vam biti kraj ukoliko nakon liposukcije krenete da razmišljate i o drugim vidovima operacija. Prvo i najvažnije je da zavolite sebe. Kada na taj način posmatrate stvari oko vas, sve će biti drugačije. Naime, od trenutka kada zavolite sebe ne znači da ćete odustati od bilo kakvih promena, već samo vaša sreća neće zavisiti od tih promena. Dobro ćete se osećati u svom telu, ali ukoliko i poželite da nešto menjate, to ćete mnogo rasterećenije.