Detoksikacija organizma prirodnim proizvodima

Detoksikacija organizma je veoma važna za pravilan i optimalan razvoj celog tela. Pomaže u lečenju raznih oboljenja i bolesti, jer na taj način podstičemo čišćenje tela i celog organizma i eliminišemo sve toksine.

Zato je neophodno što češće misliti o tome i nezapostavljati hranu koja je neophodna. Hrana koja je važna pri detoksikaciji jeste hrana bogata vlaknima, za čišćenje našeg probavnog sistema, kao i hrana bogata vitaminima i mineralima. Unos što više sveže, sirove hrane podstiču bržu eliminaciju toksina. To su voće, povrće, žitarice, orašasti plodovi, ali i unos dosta vode i čajeva.

Detoksikacija vodom

Post na vodi, od davnina je najbolji lek za sve i najdelotvorniji u izbacivanju otrova i detoksikaciji organizma. Kako sedamdeset posto našeg tela čini voda, onda je jasno zašto nam je toliko neophodna. A prestanak konzumacije hrane, može biti i te kako delotvorna i efikasna kada je detoksikacija organizma u pitanju. Za ovaj proces, neophodan vam je vremenski period, mir, tišina i odmor, kako biste imali dovoljno sna i mira bez stresa, kako bi vam ovaj period bio što lakši i efikasniji.

Detoksikacija sokovima

Razni sokovi od voća i povrća za detoksikaciju organizma su pravi lek. Zeleni kašasti sokovi su pravo čudo za naš organizam. Oni su bogati hlorofilom i svim neophodnim nutrijentima, a i stvaraju u organizmu alkalnu sredinu nephodnu za pravilan razvoj. Na taj način čistimo organizam od raznih otrova i podstičemo pravilnu detoksikaciju organizma. Uvek je dobra kombinacija od dve vrste voća i jednog zelenog lisnatog povrća. Spanać je posebno pravo čudo u svojoj efikasnosti i u podsticaju detoksikacije organizma. Posebno su još delotvorni kelj, blitva, jer kelj je hrana za mozak. Voće je pravo čudo pri detoksikaciji organizma. Voda sa limunom, grejpom i djumbirom pravi je lek za izbacivanje toksina.

Pored sokova, organska ulja su odlična za detoksikaciju organizma.

Detoksikacija žitaricama

Kao jako delotvrone i vrlo hranljive, su žitarice, posebno integralni pirinač i proso, koji su bogati belančevinama, uhgljenim hidratima, mastima i mineralima, dakle svime što je neophodno za pravilan i optimalan razoj, a upravo takve namirnice su dobre za detoksikaciju organizma. Makrobiotička ishrana se zasniva na unosu što više žitarica, a ona je poznata po lečenju od raznih bolesti. A bolesti nastaju nagomilavanjem toksina u našem ogranizmu, pa je neophodna detoksikacija organizma, i to što češća.

Detoksikacija orašastim plodovima

U borbi sa raznim bolestima, mogu nam pomoći orašasti plodovi koji su bogati vitaminima i mineralima. Kako sprečavaju razvoj i širenje raznih bolesti, tako vrše detoksikaciju čitavog organizma. Brazilski orah je bogat selenom, a indijski orah cinkom, dok je orah hrana za naš mozak. Kako su bogati mineralima koji su nam neophodni, orašasti plodovi su lek koji se koristi kao detokikacija organizma. Uz kombinaciju ulja od njih, bićemo sigurni da toksine izbacujemo i eliminišemo na pravi način.

Detoksikacija kokosovim orahom

Kokosova voda ima sličan sastav kao krvna plazma, pa je zbog toga vrlo lekovita kao i delotvorna detoksikacija organizma. Kokosov orah spada u superhranu zbog svojih lekovitih svojstava, koos meso je bogato belančevinama, posebno onim koji služe za izgradnju mišića, a ulje od kokosa nam pomaže u borbi protiv srčanih oboljenja.