PARTIZAN: Na pomolu novi povratak u Humsku

radovic
Partizan traži pojačanje na desnom krilu, kota stranaca je maltene popunjena, pa izbor mora da bude srpski fudbaler. I to je dovoljno da se opet aktuelizuje priča koja traje više od godinu dana, o povratku brzonogog Miroslava Radovića iz Legije među crno-bele.

Da postoji interesovanje Partizana, ali i raspoloženje nekadašnjeg igrača „parnog valjka“ da se vrati u Humsku 1, nije tajna. Ipak, kao i u prethodnim situacijama, prepreka je veliko obeštećenje koje traži Legija. Nevolja za crno-bele je to što je prethodna polusezona bila najbolja za Radovića otkako je došao u Varšavu, tvrde svi mediji iz Poljske.

– Kada je Masej Skorža postao trener, bio je u dilemi šta da radi sa Radovićem, da li možda da ga čak prebaci u drugi tim. Ipak, ukazao mu je poverenje, na koje je Miroslav odgovorio najboljom polusezonom otkako je stigao u Legiju. Pokazao je da ume i da dribla, asistira, postiže golove, čak i glavom, što mu do sada nije bio kvalitet – piše u rekapitulaciji polusezone poljski Sport, koji je Miroslava Radovića označio kao „zvezdu tima“.

Postojala je i prošle zime opcija da se Radović vrati među crno-bele, tada na šestomesečnu pozajmicu, ali su finansijski uslovi bili neprihvatljivi za Partizan. Ovog puta srpski prvak stoji finansijski neuporedivo bolje, mada je opet Legija ta koja diktira uslove. Ona je baš iz Humske dovela Miroslava u zimu 2006. godine, za svega 750.000 evra.

Druga prepreka je u samom taboru jesenjeg prvaka, pošto su se na desnom krilu ove jeseni smenjivali Nemanja Tomić, koji je vraćen u prvi tim, i Stefan Babović, koji je odigrao odlično drugu polovinu polusezone. Ali, u skicama tima koji priželjkuje trener Aleksandar Stanojević, njemu su po bokovima potrebnija prava, tipična krila nego vezisti koji igraju uz aut-liniju, a u taj željeni profil se Miroslav Radović sasvim dobro uklapa, pišu Novosti.

Sportal.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *