Fudbalska lopta sa vaginom

lopta vagina
Uoči Svetskog prvenstva u ženskom fudbalu u muzeju homoseksualaca u Berlinu je otvorena neobična izložba na kojoj je jedan od eksponata fudbalska lopta sa vaginom….

Fudbalska lopta sa ženskim polnim organom ili fudbaleri koji se ljube tokom pobedničkog slavlja su deo izložbe koja je otvorena u Berlinu uoči početka Svetskog prvenstva u ženskom fudbaleu. Na njoj se 22 eksponata bavi vezama između seksualnosti i fudbala.

Muzej homoseksualaca u Berlinu je u javnom konkursu pozvao umetnike da predaju radove na tu temu.
– Fudbal je oblast u kojoj se stalno slavi muškost, a fizički kontakt takođe igra važnu ulogu- objašnjava kustos Biržit Bosold. Izložba se zove “S druge strane”.

Jedan od eksponata je i lopta u koju je umetnica ušila roze vaginu. Iza ovog predmeta je vrlo lična priča, objašnjava autorka Franciska Volborn, jer je ona sama htela da igra fudbal. Mnogi, kaže, u početku pogrešno tumače aplikaciju na lopti i to najčešće kao ružu.

Kustosa izložbe je posebno iznenadilo što nije stiglo mnogo radova koji se bave homoseksualnošću i fudbalom, što ona tumači kao dokaz da je ta tema još uvek veliki tabu. Postoji samo nekoliko ogromnih slika koje se oprezno bave ovom temom: fudbaleri koji se grle i ljube veseleći se postignutom golu.

Aktuelno Svetsko prvenstvo za žene koje se igra u Nemačkoj u prvi plan je gurnulo i temu – žene i fudbal.

Umetnica Kejt Krus je napravila “Plesnu haljinu” s fudbalskim (na nemačkom naslov funkcioniše kao igra reči – “Ballkleid”, jer “Ball” znači i lopta i bal, ples).

Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *