Zaječarska inicijativa organizuje program malih donacija

Zaječarska inicijativa i Nacionalna zadužbina za demokratiju organizuju  program malih donacija „ISKORAK “….

Cilj programa „ISKORAK“ je da mladi pokrenu rešavanje sopstvenih problema i potreba u lokalnim zajednicama kroz aktivnosti usmerene kako prema donosiocima odluka tako i prema građanima. Kroz ovaj program žele da postignu:

· Poboljšanje komunikacije i saradnje između mladih i lokalnih vlasti (opštinskih kancelarija za mlade) kroz zajedničko delovanje na rešavanju potreba i problema mladih u lokalnoj zajednici;

· Jačanje aktivizma mladih kroz njihovu edukaciju i praktičnu primenu stečenih veština;

· Rešavanje konkretnih problema mladih u lokalnim zajednicama kroz donošenje i sprovođenje opštinskih (gradskih) odluka.

 

Za program „ISKORAK“ u konkurisale sve omladinske nevladine organizacije registrovane kao udruženja građana na teritoriji Republike Srbije, sa sedištem u jednom od sledećih gradova: Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Sokobanja, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo, koje imaju iskustvo u radu sa mladim ljudima ili su do sada učestvovale u realizaciji barem jednog projekta. Neformalne inicijative mladih, đački parlamenti i institucije koje se bave mladima, kao i udruženja građana koja deluju u navedenim opštinama ali nemaju tu sedište neće biti direktno podržani u okviru ovog programa, kao ni ostale organizacije koje se ne bave mladima. Navedene strukture mogu da budu uključene u planiranje i realizaciju projekata kao partneri.

 

Po rečima Dejana Perića, predsednika Zaječarske inicijative za ovaj program konkurisala je i Omladinska organizacija Sokobanja.

 

Ukupna raspoloživa sredstva u okviru programa iznose 10 000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti. Organizacije mogu konkurisati za maksimalni iznos od 2 000 američkih dolara, dok minimalna svota iznosi 1 000 američkih dolara, u dinarskoj protivvrednosti. Planirano trajanje projekta je do 3 meseca.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *