Sokobanja – Uhapseni profesor negira optuzbe

Posted: 2012-10-19 13:55:55

Sokobanja - Uhapseni profesor negira optuzbe

Profesor srednje škole u Sokobanji S.S. (44) koji je uhapšen zbog sumnje da je učenicu (17) primorao na seksualni odnos uz obećanje da će lakše završiti razred, negira sve optužbe…..

ZBOG sumnje da je, zloupotrebivši službeni položaj obljubio maloletnu M. N. (17), učenicu trećeg razreda srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji, policija je uhapsila S. S. (44), profesora predmeta Ustav i pravo građana u toj školi. Podnela je krivičnu prijavu protiv njega i odredila mu dvodnevno zadržavanje.

– Naši službenici uhapsili su profesora iz škole „Branislav Nušić“, zbog obljube maloletnog lica zloupotrebivši službeni položaj – potvrdio nam je Bojan Milivojević, načelnik policijske stanice u Sokobanji. – Ukoliko se njegova krivica dokaže, preti mu kazna od jedne do deset godina zatvora.

Prema dosadašnjim saznanjima, S. S. je maloletnu M. N. ucenjivao time da će, iako je ona odlična učenica, oboriti na popravni ispit. Pretio joj je i da ima uticajne prijatelje i da ne bi trebalo da se igra sa njim.

Početkom oktobra M. N. je popustila pod pretnjama i ucenama i pristala da bude u vezi sa svojim profesorom. Viđali su se kod njega u kući, ali i u iznajmljenom stanu koji se nalazi nedaleko od škole „Branislav Nušić“.

Međutim, otac maloletne M. N. je posumnjao da se nešto čudno dešava, počeo je da se raspituje, i od ćerkinih prijatelja je saznao da mu je dete u vezi sa starijim čovekom, i to profesorom za koga su već kružile glasine da spopada učenice.

– Počeo sam da pratim ćerku i trag me je doveo do ulice u kojoj živi njen profesor – ispričao nam je otac M. N. – Ali moja ćerka se tu nije pojavljivala. Pre tri dana, sreo sam drugaricu mog deteta i ona mi je, uplašena, kazala da je sa profesorom u iznajmljenom stanu.

Otac M. N. je otišao do tog mesta i telefonom pozvao ćerku rekavši da smesta izađe iz te kuće.

– Ta kuća, međutim, ima dva izlaza, pa me je ćerka, pošto je izašla iz nje, pozvala i rekla mi je da me čeka ispred škole. Otišao sam do nje i kazao joj da sve znam i da nema čega da se boji – nastavlja otac maloletnice.

Ali M. N. je ocu kazala da joj je profesor zapretio da će ponavljati razred kao i da će uništiti kartice sa mobilnog telefona i negirati bilo kakvu vezu sa njom. Zapretio joj je da će se za sve ostalo postarati njegovi uticajni prijatelji.

– Bez obzira na sve, sa ćerkom sam otišao u policiju i prijavio slučaj, nakon čega je S. S. uhapšen – kaže otac.

Dragana Trifunović, direktor srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji, ispričala nam je da je od nadležnih u sokobanjskoj policiji dobila informaciju da je profesor S. S. uhapšen.

– Zvaničnih pritužbi na rad našeg kolege, do sada, nije bilo i ja sam zaprepašćena ovim događajem. Postupila sam po zakonu i odmah sam ga suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv njega. Do okončanja istrage više ne bih ništa želela da komentarišem.

OSUMNJIČENI NEGIRA KAKO nezvanično saznajemo, prilikom saslušanja u policiji S. S. je negirao bilo kakvu povezanost sa M. N. rekavši da tu devojku poznaje samo iz škole. O njemu, inače, poslednjih godina kruže glasine da je imao veze sa maloletnim učenicama. Pre izvesnog vremena, policija je protiv S. S., koji je razveden, podnela prekršajnu prijavu jer je, posle kraće svađe pretukao svoju komšinicu od 72 godine.

Novosti.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *