PDV za računare povećan na 18%

komp 18
Vlada povećala PDV za računare sa 8 na 18 odsto, iako prodaja računara opada već dve godine. Ministri nauke i telekomunikacija protiv takve odluke….

Prodaja računara u Srbiji se već dve godine smanjuje. Ipak, Vlada je predložila da porez na računare bude još više povećan, sa 8 na 18 odsto. Ministar za nauku Božidar Đelić i ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kažu da ne podržavaju ovakav potez Vlade, a Društvo za informatiku Srbije pokrenulo je inicijativu da skupština ne prihvati ovakav predlog Vlade. Manje od trećine građana Srbije u svojim kućama koristi internet dok računar poseduje svaki drugi građanin. Sa povećanjem PDV-a od 10 odsto na računare, teško da će informatička pismenost naših građana u skorije vreme biti bolja. Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić kaže da povećanje PDV-a na računare pokazuje da za značaj sektora informacionih tehnologija ne postoji dovoljno razumevanja.
Prema njenim rečima, dodatno poskupljenje neće imati dobre posledice za građane kojima je i do sada bio problem da nabave novu računarsku opremu, ali i za privredu.

TV Soko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *