Legalizacija Sokobanja

legalizacija

Opštinska uprava Opštine Sokobanja omogućuje građanima opštine Sokobanja da ukoliko zaključe Ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do 31.12.2010… odnosno do tog roka podnesu potpun zahtev za zaključenje Ugovora, ostvare popust za legalizaciju objekta u skladu sa Odlukom o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i to:

1 Za porodične stambene objekte do 100 m2 – popust 60 %,

2 Za izradnju, dogradnju stambene površine do 100 m2 – popust 60%

3 Za izgradnju, dogradnju stambene površine od 101 -200 m2- popust 40%

4 Za izradnju, dodradnju stambene površine od 201-300 m2 – popust 20%

5 Za površinu preko 300 m2, naknada se umanjuje samo po osnovu radnog staža i po osnovu eventualnog ulaganja u infrastrukturu.

Pravo na umanjenje može ostvariti lice koje je izgradnjom objekta, odnosno kupovinom stana trajno rešilo svoju stambenu potrebu i ona se priznaje investitoru samo za jedan objekat osim umanjenja po osnovu učešća u izgradnji komunalne infrastrukture. Naknada za uređenje se može plaćati u gotovom ili na rate na period otplate od 10 godina. Za plaćanje u gotovom daje se popust na obračunatu naknadu sa umanjenjem od 20%.

Svi gradjani koji su prijavili legalizaciju do datuma koji je bio predvidjen Zakonom u toku ove godine, koji su od opštinskih službi dobili informaciju koje dokumente da pribave i koji su iz katasterskih službi dobijenu dokumentaciju uputili Odeljenju za urbanizam i kojima je ostalo jedino da plate legalizaciju, dužni su da obaveze plate u roku koji je predvidjen Ugovorom. Gradjani koji od opštinskih službi zbog velikog broja zahteva ili zbog kašnjenja službe nisu na vreme dobili informacije koja dokumenta bi trebalo da podnesu i predaju službi za urbanizam, kao i gradjani koji nisu na vreme prikupili potrebnu dokumentaciju iz katasterske službe, zbog kašnjenja sluzbe, obaviće legalizaciju po Zakonu koji je do sad važio, onako kako je opštinskom Odlukom predvidjeno, kaže predsednik Skupštine opštine Sokobanja, Miliša Dinić. Nema nikakve bojazni da će gradjani morati da legalizaciju obave sa poskupljenjima ili pod nekim drugim uslovima koji nisu definisani opštinskom Odlukom, objašnjava Dinić.

TV Soko

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *