Harmonikaška mafija namešta takmičenja!

harmonika
Harmonikaš Goran Davidović iz Beograda tvrdi za Press da u Srbiji postoji harmonikaška mafija, koja godinama namešta takmičenja!
Goran Davidović kaže da su na većini takmičenja koja se u Srbiji organizuju pod okriljem lokalnih samouprava uglavnom isti članovi žirija!

– Radi se o klanovima koji uzimaju veliki novac za učešće u žiriju i to veći od nagrada koje se daju pobednicima! Ovo što se radi je kriminalno! Verovali ili ne, ali u Srbiji postoji i harmonikaška mafija! To odgovorno tvrdim – kaže Davidović, koji je inače majstor harmonike, i dodaje:

– Na ovogodišnjem takmičenju za prvu harmoniku u Sokobanji bilo je mnogo nepravilnosti. Devojka koja je pobedila ćerka je biznismena koji organizuje harmonikaška takmičenja u Nišu! Zanimljivo je da njen otac na ova takmičenja uvek dovodi iste članove žirija! Ova ekipa je za svoj rad u Sokobanji primila 120.000 odnosno 100.000 dinara na ime honorara, što je više od nagrade koja je pripala pobedniku takmičenja!

– Predložio sam da moja firma nagradi sa 100.000 dinara pobednika, kao i da se o mom trošku obezbede voda i bezalkoholni napici. Pozvao sam ih da mi dostave svoje predloge o organizaciji, i oni mi nisu odgovorili. Kada sam izrazio neslaganje sa izbegavanjem odgovora, predsednik opštine naveo je da nije moj poštar i agent i da će prekinuti komunikaciju sa mnom – priča ogorčeno Davidović.

Davidović tvrdi da je zajedno sa još nekoliko harmonikaša 8. oktobra napustio takmičenje u Topoli kada je saznao da su u žiriju opet isti ljudi!

– Nakon svakog takvog takmičenja, u kojem isti ljudi učestvuju u žiriju i ocenjuju takmičare, nastaje revolt ostalih učesnika, prezir i podsmeh javnosti. Na ovim takmičenjima nisu ni definisani muzički kriterijumi ocenjivanja, što stvara prostor za manipulaciju javnosti i privilegovanje pojedinih takmičara. Možete samo da zamislite kako se oseća na desetine mladih koji se marljivo pripremaju za ova takmičenja – kaže Davidović.

Prema njegovim rečima, samouprava ovog grada odbila je predlog da i on bude donator nagrada na takmičenju, kako bi ovu manifestaciju poštedeo bruke.

Pressonline.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *