Dan izazova 2011 – Koš za čist grad

kos za cist grad
Povodom Svetskog dana izazova „Recan“ fond je juče u centru Sokobanje organizovao akciju u okviru kampanje „Koš za čist grad“….

Akciji prisustvovao veliki broj učenika mladjih razreda O. Š. „Mitropolit Mihailo“. Učenici su limenke ubacivali u koš visok 3m. Akcijom, koju danas organizujemo i u Sokobanji šaljemo deci i ekološke i sportske poruke, kaže menadžerka u „Recan“ fondu za povraćaj i reciklažu limenki, Jelena Kiš. Može se reći da je ova akcija zapravo bila centralni dogadjaj u organizaciji Svetskog dana izazova u Sokobanji, jer objedinjuje ekologiju i sport, kaže član odbora za organizaciju dana izazova u Sokobanji, Dragan Kuzmanović. Da podsetimo, Sokobanja se u sportskim aktivnostima danas se takmila sa brazilskim gradom Porto Realom. Ove godine, povodom Dana izazova u Sokobanji i sokobanjskim selima organizovano je oko 70 sportskih aktivnosti, kaže Dragan Kuzmanović.

Svetski Dan izazova obeležili su i naši najmladji sugradjani sportskim aktivnostima. Niži razredi Osnovne škole “Mitropolit Mihailo“ vežbali su juče od 8 časova na igralištu pored škole, dok su mališani Predškolske ustanove “Bucko“ vežbali od 9 časova u dvorištu vrtića. U aktivnostima ispred škole učestvovalo je 75 sokobanjskih osnovaca i 4 nastavnika OŠ “Mitroplotit Mihailo“. U vrtiću “Bucko“ vežbalo je 180 deteta i 25-oro zaposlenih.
TV Soko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *