Boris Tadić posetio Sokobanju

tadic sokobanja
Demokratska stranka u petak, uz brojne goste, u Sokobanji proslavila Đurđevdan. Tadić: Spremni smo da preuzimamo odgovornost čak i kad nam ne pripada

DEMOKRATSKA stranka je spremna da se pomiri sa svojim protivnicima radi ostvarivanja opštih ciljeva i ne bežimo od odgovornosti, već je preuzimamo i kada nam ne pripada – izjavio je u petak predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić, na proslavi stranačke slave u Sokobanji, uz poziv na rešavanje konflikata koji dolaze iz prošlog vremena.

Prema Tadićevim rečima najveći problemi Srbije su ekonomsko zaostajanje, socijalne tenzije, nedovoljno modernizovano i razvijeno društvo, niska institucionalna svest, Kosovo, problem neintegrisanosti celog regiona u Evropsku uniju. Ali, kako je rekao, stranka je spremna da preuzme svaki rizik koji obezbeđuje da se otvore nove perspektive građanima Srbije.

tadic sokobanja
– Demokratska stranka ima misiju uspostavljanja stabilne,moderne zemlje, rešavanja socijalnih problema, ona radi na pokušajima da se reše složeni konflikti u društvu. Živimo na jednom turbulentnom prostoru koji je bio satkan od sukoba i konflikata, na prostoru koji nije zaobišao nijedan rat u 20. veku, ali naša obaveza jeste da neprekidno doprinosimo ideji mira, tako što pronalazimo rešenja za konflikte. Mi ne bežimo od odgovornosti nijednog trenutka.

Koalicionim partnerima Tadić je u petak zahvalio na iskrenoj podršci i spremnosti da se suoče sa problemima.

Na centralanoj proslavi Đurđevdana okupio se sam vrh DS, nekoliko stotina članova iz cele Srbije, kao i brojni lideri stranaka, među kojima Dragan Marković Palma, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić, Žarko Obradović, Vuk Drašković. Protojerej stavrofor Aleksa Simeunović je zajedno sa Tadićem lomio slavski kolač. Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić.

Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *