Penzioner pronašao jaje u jajetu

jaje
Kada neko u jajetu pronađe dva žumanca, to bude pravo iznenađenje. Ali, jedan britanski penzioner je bio potpuno zaprepašćen kada je u unutrašnjosti razbijenog jajeta pronašao potpuno čitavo minijaturno jaje…
Penzionisani farmer John Fellows (68) je prilikom pravljenja kajgane u unutrašnjosti kokošijeg jajeta pronašao čitavo malo jaje. Fellows je rekao da je to prvi put da vidi jaje u jajetu, pa planira da ga sačuva. Eksperti kažu da je ovaj retki fenomen stvar prirode, koji se može dogoditi ukoliko kokoška preživi šok prilikom stvaranja jajeta.

„Ovo je neverovatno. Za doručak sam pravio kajganu i koristio sam obična jaja koja sam kupio od momka koji ih je prodavao na štandu pored puta. Jedno jaje je bilo posebno veliko. Kada sam ga razbio, primetio sam minijaturno jaje u sredini ljuske. Na farmi sam radio punih dvadeset godina, ali nikada nisam vidio ništa slično.

Robert Newbery, glavni savetnik u Nacionalnom udruženju farmera je rekao da je ova pojava delo prirode i da je jaje sigurno za jelo, prenosi Daily Mail.

„Čuo sam da se ista stvar dogodila nekoliko puta. Ova pojava je veoma retka, dok je većina ljudi videla dva žumanca nekoliko puta. Verujem da se kokoška tog dana uplašila, tako da je to uticalo na jaje“, dodao je Newbery.

Douglas Russell koji radi u Prirodno-istorijskom muzeju je rekao da je „jaje u jajetu“ privlačilo pažnju naučnika stotinama godina.

„Postoji nekoliko teorija koje objašnjavaju ovaj fenomen. Neke od njih kažu da se radi o poremećenom radu muskulature koja kroz jajovod „gura“ jaje u razvoju“, rekao je Russell.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *