Barbados u strahu od morskog čudovišta

cudoviste
Lokalni ribar Joel Brooker ostao je u šoku kada je u društvu svog prijatelja, s kojim najčešće ide u ribolov, ugledao ribu i povikao: “To je čudovište“…
Ovaj nesvakidašnji događaj dogodio se u ponedeljak 22. novembra negde pet kilometara od područja Shower Banka.
Ribari su čudovište koje su uočili u moru opisali kao nešto neviđeno. Kažu da je bilo dugačko oko 12 metara i da je imalo tanku i veliku spljoštenu glavu s dva oka i ‘velika usta koja su celo vreme bila otvorena’.

„U prvi trenutak sam pomislio da je reč o velikoj sunčanici (sunfish). No, kada sam malo bolje pogledao shvatio sam da je reč o nečem što nikad pre nisam vidio. Mislio sam da to stvorenje nije živo, no brzo sam se – ugledavši puno malih riba na njemu – uverio kako je živo“, rekao je jedan od ribara dodavši. „Dobro sam mogao videti kako nije reč o kitu ili morskom psu ili nečemu što znam da pripada moru… zato sam i rekao kako je to bilo čudovište. Zaista želim da znam šta to stvorenje radi u morima Barbadosa.“

Ali to nije sve. Ribar je uverio novinare kako mu se na brodu obratio duh i rekao da sedne i krene. Kako je brod bio usidren i ugašen – te je to bilo nemoguće – ribar se iznenadio kada se brod odednom počeo kretati.

“Poslušao sam duha, izvadio sam sidro, startovao brod i vratio se u luku. Za taj dan ribolov je bio gotov“, pohvalio se ribar koji se nakon ovog događaja svakodnevno moli kako bi i njegove kolege ribari u ribolovu susreli strašno čudovište i jednako uspešno pobegli. On sam kaže kako od tog dana ne spava mirno i kako ga lik čudovišta iz mora – progoni, prenose lokalni mediji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *