Švercovao više od 600 zmija

zmije
Putnici jednog autobusa u Argentini zaprepastili su se kada je policija nakon pretrage pronašla više od 600 zmija i drugih gmizavaca u odeljku za prtljag, javio je AFP pozivajući se na lokalnu policiju.

Policija je, na osnovu dojave, presrela autobus u provinciji Santa Fe na severu države koji je išao u prestonicu Buenos Aires, zatražila dokumenta od putnika i počela da pretresa vozilo.
Predstavnik lokalne policije Danijel Ćersić rekao je da je kod jednog putnika pronađeno 40 zmija, pored onoga što je smešteno u prtljažniku.

Policija je bila šokirana kada je otvorila torbe, rekao je Ćersić koji istražuje mrežu trogaca divljih životinja i koji se pridružio akciji u autobusu, piše dnevni list „Klarin“.

Policija je imala šta da vidi – 444 zmije (boe, otrovnice i druge), 186 komada ugroženih vrsta kornjača, 40 guštera i jednog armadilja, prenose agencije.

Osoba koja je to švercovala, uhapšena je, a ukrcala se u autobus u Santijago del Esteru, gde je provela tri meseca prikupljajući razne vrste životinja s namerom da ih preproda, rekao je Ćersić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *