Lopovu vracene pare koje je ukrao

Austrijski sud doneo je odluku da se čoveku koji je opljačkao banku pre 19 godina vrati 63.500 evra opljačkanog novca.

Oto Neuman radio je u jednoj austrijskoj banci kao menadžer, onda je 1993. godine odlučio i da opljačka poslovnicu te banke. Za pljačku je angažovao još dva pomoćnika, koji su izveli glavni deo pljačke u bečkoj ekspozituri u kojoj je radio.

Ukradene su zlatne poluge, zlatnici i 187.000 evra. Kada je policija uhvatila lopove pronađeno je zlato i 63.500 evra. Zlato je „otišlo“ osiguravajućoj kući koja je već isplatila odštetu banci, ali je pronađeni keš ostao u ministarstvu pravde Austrije.

Neumanov advokat Herbert Eichenseder medijima je rekao kako su ga nedavno kontaktirali iz ministarstva pravde sa molbom da pomogne kako bi novac bio vraćen njegovom klijentu, koji ga je ukrao.

Naime, banka ne želi da uzme novac jer je već naplatila štetu od osiguravajućeg društva. Ni osiguravajuće društvo ne želi novac jer je dobilo ukradeno zlato koje je u međuvremenu znatno uvečalo vrednost, pa je i njihova šteta pokrivena. Kako nisu znali šta bi sa parama, u ministarstvu su rešili da ih vrate lopovu.

Advokat nije mogao da veruje šta se događa, a posle provere ispostavilo se da će zaista ukradeni novac završiti kod lopova.

„Malo je reći da je moj klijent bio zgranut kada sam mu preneo novosti. Dao mi je broj svog računa, ja sam ga prosledio ministarstvu i njemu su „legle“ pare“, kaže advokat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *