Francusko selo nudi spas od apokalipse?

smak sveta
Gradonačelnik pitoresknog sela na jugu Francuske zapretio je da će pozvati vojsku kako bi zaustavila pohode new age fanatika i ljubitelja NLO-a na njegovo selo.

Naime, veruje se kako je selo Bugarak – u kojem živi tek 189 stanovnika – jedino mesto na svetu koje bi moglo biti pošteđeno propasti sveta 2012. godine. Selo se nalazi nedaleko francusko-španske granice.

U zadnjih mesec dana seosku idilu poremetile su grupe ezoteričnih gostiju koji veruju da se na tom mestu može odgoditi nešto čudno. Prema njihovim verovanjima vanzemaljci mirno obitavaju u velikim pećinama u podzemlju planine i čekaju da se dogodi kraj sveta. U tom bi trenutku oni trebali napustiti Zemlju i sa osobom povesti nekoliko preživelih sretnika, pripadnika ljudske vrste.

Većina ih veruje da će se Armagedon dogoditi 21. decembra 2012., na zadnji dan majanskog kalendara, a Bugarak je za njih u tom slučaju jedno od retkih pošteđenih mesta u tom kataklizmičkom scenariju.

“Ovo nije smešno. Ako se sutra ovde pojavi 10.000 ljudi naše selo se neće moći sa tim nositi. Obavestio sam regionalne vlasti o tome šta se događa i želim da nam vojska bude na raspolaganju u decembru 2012.”, rekao je gradonačelnik Bugaraka Žan Pjer Delor.

Sve je započelo pre nekih desetak godina kada je – sad već pokojni žitelj tog sela – objavio da je u blizini video vanzemaljce. Rekao je da je video vanzemaljce, ali i čuo zvuk njihove letelice koja se nalazi u pećinama ispod planine.

Na internetu se ubrzo proširila ta priča, ali i da su na tom području nešto tajno iskopavali nacisti, a kasnije i Mosad, izraelska tajna služba. Navodno je upravo poseta Bugarachu inspirisala slavnog redatelja Stivena Spilberga za film ‘Bliski susret treće vrste’, a tamo je i pisac Žil Vern pronašao ulaz, ali i inspiraciju za ‘Putovanje u središte zemlje’.

No, pravi je problem nastao tek nedavno kada se zanimanje za ovo mesto naglo povećalo, a brojne NLO web stranice savetuju ljudima da sklonište potraže upravo u Bugaraku. Nekoliko je ufologa kupilo i imanja na tom području na kojima održavaju, kažu žitelji, čudne kurseve koje naplaćuju i do 500 evra nedeljno.

Blic.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *