Dao napojnicu lažnom novčanicom od 500 dolara pa uhapšen

Malezijska policija uhapsila je jednog Libanca, koji je kod sebe imao lažne novčanice u  vrednosti od 66 miliona dolara, nakon što je častio hotelsko osoblje lažnom novčanicom od 500 dolara…
Najveći važeći apoen u SAD je novčanica od 100 dolara, medjutim ovaj čovek je u svojoj sobi imao novčanice od 500 dolara, 100.000 dolara i 1 milion dolara. Najveći apoen ikada štampan u SAD je specijalno izdranje , jedna novčanica od 100.000 dolara 1934.godine. A novčanica od 500 dolara zadnji put je štampana 1945. godine i nikad više od tad.
Vrednost lažnih novčanica u sobi ovog čoveka je po rečima Izany Abdul Ghany, čelnik odeljenja policije Kuala Lumpura za suzbijanje finansijskog kriminala, bila oko 66 miliona dolara.
Hotelsko osoblje je obavestilo policiju o prevari, pošto je jedna spremačica dobila napojnicu od 500 dolara i potom otkrila da se radi o lažnoj novčanici kada je u menjačnici pokušala da je razmeni za lokalnu valutu. Ukoliko bude optužen, muškarcu preti kazna od najviše 10 godina zatvora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *