Dete Devica

Devica
KARAKTERISTIKE DETETA DEVICE:
Vaše dete rođeno između 22. avgusta i 22. septembra, u trenutku kada Sunce ulazi u znak, pod uticajem je planete Merkura koja simbolizuje mentalnu aktivnost, potrebu za razumevanjem, poimanjem stvari, racionalnim rasuđivanjem. Morate da uvidite  da to dete neće reagovati na nerazuman i nekontrolisan manir niti prihvatiti ideje drugih, a da ih i sam ne otkrije, za njega „ništa nije jednostavno“.

Kao šesti znak, kraj prvog poluciklusa, ono  u sebi nosi sve iskustvo iz prethodnih znakova, da bi  napravilo sintezu između impulsivnosti i želje za akcijom Ovna, stabilnosti i materijalizma Bika, radoznalosti i nestalnosti Blizanaca, potrebe za sigurnošću i umetnosti Raka, kreativnosti i ambicije jednog Lava. Ono zna da sve to može da bude dobro, ali da ipak treba sve to donekle, transformisati i pretvoriti u nešto korisno i praktično.

Vaša mala Devica je malo stidljiva pred životom, nedostaje joj malo smelosti, ona voli više da studira, izučava, posmatra nego da reaguje, nastupa, znajući da život nije jednostavan, pa je zato i nepoverljiva, rezervisana. Ona se malo plaši  osećanja, emocija, instikta. Za nju ništa  nije ni crno ni belo. Ono veruje da sve može da se objasni i sredi, ono sakuplja, akumulira, kolekcionira, analizira, rešava.

Prilično ubedljivo i ozbiljno, voli da daje savete, da bude korisno, ume da pomaže roditelje, braneći ih od životnih poteškoća.

Postoji dva tipa Device, ali ovaj koji je upravo opisan, dominira posedujući i neke karakteristike drugog (brbljiv, naprasit, nervozan, nesređen, iracionalan, impulsivan).

INTELIGENCIJA:

Inteligencija vašeg deteta je selektivna probirljva, logična, kritična, praktična, razumna i racionalna.  Sve što mu dođe do ruke ono  brzo i odmah analizira, ne dozvoljavajući da emocije nadvladaju razum i logiku.

Njegov  duh nije u službi akcije, borbe ili utopijskih planova. Ono nema snagu moći, ali je vrlo nezgodno jer ne želi da se nađe  na prvom mestu, u prvim redovima, ne voli mnogo  da se ističe jer zna da sve ima i svoje naličje i da „ono što je danas gore sutra može biti dole“. Ono čuva svoj mir, ne voli rizike. U stvari ovo je dete izuzetno pametno i inteligentno.

Akumulirajući hiljadu teorija da bi objasnilo eksperiment, iskustvo, ono će imati nevolja da se koncentriše na jednu od njih, u postizanju ličnog cilja i uspeha. Nasuprot tome, sposobno i izuzetno rođeno  za savetodavca, desna ruka za ambicioznije znake, to  je i tip „sive eminencije“. Psiholog i radoznalko, ono će pružiti odlične savete onima koji žele veći uspeh, isuviše okupirano životom uopšte, ono zaboravlja  često da ga živi.

Ne gubite vreme u razgovorima sa njim, ono se od malih nogu sprema za velikog intelektualca.

LJUBAV:

Afektivnost i osećanja vaše male Device neće se manifestovati velikim izlivima nežnosti: ona vas neće grliti oko vrata, obasipajući vas toplim poljupcima svakih pet minuta. Ona nesvesno zna da je najbolji način da upropasti svoj unutrašnji život, u kome je sve sređeno, gde ništa nije suvišno, taj ako slučajno bude odbačena, što bi za nju bilo fatalno. Ona vas duboko voli, što će vam dokazati na hiljade načina, malim uslugama u domenu poslušnosti, mada nekada i nerado. Ali, ona nikako ne podnosi naredbe, konflikte. Zato pružite vašem detetu Devici  puno pažnje i ljubavi, nežnosti, uzmite je često u ruke.

Dete Devica u detinjstvu je prilično mirno, udubljeno u „svoj svet“, već na putu da postane samostalno i individualista.

PRIJATELJSTVO:

Dete Devica je verno, sa velikom potrebom da savetuje druge, pomaže ih, čini im usluge, analizirajući njihovo ponašanje, posmatrajući ih i razmišljajući . Ono je realista i praktičar, ono ne voli drugove koji bi hteli da „menjaju svet“ da pričaju nemoguće priče o magičnom štapiću, princezama itd. već sa kojima će ono razgovarati o praktičnim, konkretnim stvarima.

Bilo bi potrebno, dragi Roditelji da naučite i vaše dete da se malo „ludira“, pozovite mu drugove, maskirajte ih, naučite ih da recituju i da se zabavljaju, igrajte sa njima. Pronađite mu „slabu tačku“, ne iritirajte ga, ali i ne dozvolite da se previše osamostali.

VASPITANJE:

Za ovo dete roditelji ne predstavljaju mitska bića niti su idealizovani, ali su oni ipak konkretni i postojeći, kako bi ga vaspitavali i omogućili mu da sredi svoje misli i ideje. Ne zaboravite na njegovu želju da čuva svoje stvari, ali mu ne zamerajte ni na preteranoj pedanteriji.

Obično se plaši rizika i zato ne ume da uživa u svakodnevnom životu. Privlači ga sve što zahteva analizu i inteligenciju, ono kritikuje sve ideje i koncepcije emocionalnog i misterioznog porekla, postajući savršeni praktičar.

Ponudite mu malog psa ili maćku jer ono voli životinje.

Ovo dete obožava čitanje.

Dete Devica, sa potencijalom izuzetnih kvaliteta  mora da veruje više u život, kao i u sebe samoga, prihvatajući stvarnost onakvu kakva jeste, bez etiketa, klasike, konvencija. Tako bi čak bilo iznad proseka, čak – genije, jer spoj Saturna i Merkura daje univerzalno dete, iako ponekad gunđalo i cepidlaku.

OBRAZOVANJE:

Dete Devica je vrlo metodično i radno. Njegov školski pribor – sveske, olovke, knjige su čiste i sređene, ono ne voli da sedi u prvom redu, blizu pogleda učitelja, koji ne mora da se trudi i pokazuje mu posebnu naklonost, jer je važno da ume da mu prenese znanje, objasni predmet, što ono brzo shvata i uči. Za ovo dete ići u školu predstavlja normalan, logičan čin, ono ima veliku želju i potrebu za kulturom, intelektualnom i duhovnom hranom. Ako nije nediciplinovano, već mnogo dobar đak, ono radi svoje zadatke na vreme, mada ne sa mnogo ljubavi, brzo pamti i ima svoje metode rada.

U slučaju velikog uspeha, pohvalite ga i recite mu da je njegova uloga bila  najvažnija, iako često ono ostaje u drugom planu.

IGRE:               

Za dete Devicu sve igre koje zahtevaju njegov logičan duh su dobrodošle. Ono voli da se igra  baveći se i drugom decom. Voli da bude veterinar, da se igra « malog doktora » i sl. Sve igre koje će ga navesti da sanjari i putuje.

SPORT:

Ne iz preterane strasti, ali bi mala Devica morala da praktikuje neki sport. Ovo će dete biti prilično obdareno za neke veštine: fudbal, tenis, ali je više intelektualni tip. Nežno, nervozno, uznemireno, puno strepnje, ono bi se najlepše relaksiralo praktikujući igru, laku gimnastiku, što bi ga odmaralo, čak malo ulenjilo, smirilo i uspavalo.

ZDRAVLJE:

Ovaj znak je vezan za digestivne funkcije, gastro sistem, slaba mu je tačka :

* abdomen,
* predeo stomaka, kao i
* nervi.

Mala Devica se jako plaši bolesti i najmanja neprijatnost je plaši. Ona kontroliše i analizira svoje telo neprestano. Njen strah od rizika od nje čini večnog plašljivca. Vrlo nervozna, blokirana, ima problema sa varenjem, najčešće na nervnoj bazi. Dok je malo, ovo dete nije baš ludo za hranom.

Izvor: Knjiga “Horoskop o deci“ – Olja Bakić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *