Ekrem Jevrić dobio konkurenciju na „Jutjubu“ – Hajdi je postala punoletna!

Posted: 2010-08-26 22:33:39

"Dobro došli, dragi gosti, zapevajmo od radosti, došao je i taj dan, osamnaesti rođendan“, poručuje pesmom Miloš Bojanić, dok se na ekranu smenjuje ružičasti set fotografija sa proslave punoletstva Hajdi Janković negde kod Jagodine. Pardon, Heidi Janković! Ovo bi, ukratko, bio sadržaj trominutnog "spota“, koji preti da potuče sve rekorde gledanosti na "jutjubu“! Sada je već izvesno, ako ikome uspe da skine sa trona čuvenog Ekrema "kuća-pos’o“ Jevrića Gospodu, onda bi to mogla da bude neponovljiva gospođica Hajdi, koju su neki od milošte prozvali Heljda. Ali, da su joj samo takvi komentari, pevala bi Hajdi od radosti. Međutim, opaske tipa "kakva seljana“, "parada primitivizma i neukusa“, "šta reći, a ne zaplakati“, primorali su mlađanu slavljenicu da zatvori profil na "Fejsbuku" i uskrati "zavidnim“ ljudima priliku da se na njen račun podruguju. Ipak, kako su fotografije već otišle međ’ narod, zabava se nastavlja, a posle prvobitnog šoka inspirativni forumaši počeli su da postavljaju i zahteve, tipa: "zašto se na snimcima ne vidi fontana sa patuljcima, sigurno je imaju…“, "trebalo je da se slika pored ograde sa kamenim patkama…“

Ruku na srce, Jankovićima verovatno nije jasno u čemu su pogrešili. Trudili su se, nije da nisu. Ne samo što je čitav ženski deo porodice – izborom garderobe – dao sve od sebe da isprati ružičastu modnu zamisao njihove princeze, već su uspeli i da čitav enterijer pretvore u "ružičastu bajku“. Da se ne lažemo, sigurno nije bilo lako uskladiti boju torte i suncobrana, pozivnica i zavesa… Da ne pričamo o suvenirima za zvanice u vidu olovaka sa imenom naslednice i majicama sa natpisom "Ja sam bio na Heidinom 18. rođendanu“. Koliko novca je potrošeno za ovu svetkovinu, teško je zamisliti. Ali, jednom se puni 18. godina, pa čemu štednja?!

Radili su Jankovići i zaradili, a kad se već ima, što da to ne vidi celo selo. Ma, kakvo selo?! Cela Srbija! "Neka dušmani puknu od ljubomore“, pomislili su ponosni gastarbajteri i pohitali da svima pokažu šta znači "ima se – može se“. E, tu su se malo prešli. Umesto da pukne od ljubomore, narod plače od smeha gledajući srpsku verziju popularnog američkog rijalitija "Sweet 16“. Bilo kako bilo, ipak je ovo "zemlja seljaka na brdovitom Balkanu“. Tome u prilog govori podatak da su Hajdinu proslavu punoletstva pojedine porodice u Srbiji doživele kao "rukavicu bačenu u lice“, te su pohitale da organizuju još raskošnija (čitaj kičastija) i bogatija slavlja.

Kako stvari stoje, dvanaestogodišnja Đesika Krčetić, iz sela Dušanovac, nadomak Negotina, ima sve šanse da svrgne Hajdi sa ružičastog prestola. Elem, Đesiku je po izlasku iz crkve – gde je prethodno krštena – sačekao crveni tepih po kojem je koračala do seoskog Doma kulture, specijalno dekorisanog za uživanje i provod 550 zvanica. Nekoliko žena danima je prekrivalo zidove roze i belom svilom, sa plafona se spuštalo na stotine balona, posluženja je bilo na pretek, a u iću i piću uživali su i meštani koji nisu bili pozvani pod svod Doma kulture – njima su deljene mekike, sladoled i hladno pivo. "Za novac koji smo potrošili za krštenje naše mezimice, mogli smo komotno da kupimo trosoban stan,“  poručili su ponosni roditelji, Dušica i Siniša Krčetić. Trka se nastavlja. Nestrpljivi smo da saznamo ko nudi više.

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *