Bajagina majica na dobrotvornoj aukciji

Posted: 2010-09-05 13:17:13

Majica rok muzičara Momčila BajagićaBajage našla se na dobrotvornoj aukcijskoj prodaji, čiji prihod ide za pomoć Prihvatilištu za decu iz Beograda da se preseli u veće prostorije, saopštio je promoter "Long plej". Na aukcijskom sajtu “Limundo” 9. septembra u 12.00 prodaje se majica kreatorke Nataše Šarić, nošena na jednom od slavljeničkih koncerata "Bajage i instruktora" u beogradskom Sava Centru, održanih pred Novu godinu na turneji povodom 25 godina benda.  Bajagićeva majica veličine XL, dostigla je posle 42 ponude vrednost od 4.001 dinara, odnosno 38,03 evra.
Haljina i kapa pop pevačice Tijane Dapčević dostigla je 3.001 dinara, odelo i košulja voditelja televizije Pink Srđana Predojevića 1.601, haljina njegove koleginice Jovane Janković 5.001 dinara, a dres nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Dušana Savića, nošen na pripremama omladinske reprezentacije, 2.701 dinar. Prihvatilište je saopštilo da se odevni predmeti poznatih prodaju u okviru njihove akcije "Pobedi za decu Prihvatilišta", koja ima za cilj "preseljenje u prostorije većih kapaciteta kako bi se obezbedio novi dom za sve mališane kojima je pomoć potrebna".
Prihvatilište za decu kao ustanova socijalne zaštite grada Beograda postoji 52 godine i zbrinjava decu i mlade od sedam do 18 godina iz čitave Srbije, oba pola, kojima je neophodna urgentna pomoć i zaštita, jer su bez roditeljskog staranja ili su žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, trgovine ljudima i drugo. "Kako broj dece iz najugroženijih kategorija raste, trenutni kapaciteti Prihvatilišta od 16 kreveta i površine ustanove od 250 kvadratnih metara, ne obezbeđuju dovoljno mesta za svu decu", navode iz Prihvatilišta.
 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *