Moj rodjak sa sela 21 epizoda

moj rodjak sa sela

 

21 epizoda opis: U dvadesetprvoj epizodi TV serije „Moj rođak sa sela“, koja nosi naziv „Les Fleurs d’Automne“ (Cveće jeseni), Tanja se oprašta sa svojim sinom Borisom i odlazi iz manastira. Vranić kaže Dunji kako je susret sa njom, od njega napravio boljeg čoveka i saopšti joj da će mu kum na venčanju biti francuz, Rabel, koji je, posle jedne akcije obaveštajaca u prošlosti, zbog njega ležao u zatvoru. Rajko, Mališa i Drakče zauzeti su žetvom na njivi. U žetvi im pomaže i komšija Stepa, koji obavesti Rajka da ostali seljani nisu zadovoljni činjenicom da će mala elektrana u izgradnji davati struju samo za hotel, Rajko ne haje za to i kaže Stepi da svako kome to smeta dođe lično njemu, da se objasne. Dan pred venčanje, Dunji u goste dolaze majka, sestra i kuma, a ona moli Vranića da obuče uniformu za venčanje, što on odbija, jer je penzionisan kao vojnik. Rabel (Radivoje Bukvić) sleće u Beograd i Vranić ga dočekuje. Odvodi ga u pravoslavnu crkvu gde otac Milutin treba da ga prevede u pravoslavnu veru. Pripreme za venčanje se zahutavaju: Moca i Neša ukrašavaju Vranićevo dvorište, Drakče i Mališa kite bandere zastavama i tradicionalnom jabukom…Mališa priznaje Drakčetu da je prevario Draganu sa Majom. Nad selo pada noć: Moca dolazi kod Dunje i traži mu Vranićevu uniformu, a Dunja kasnije odlazi i kod Milančeta i zamoli ga da je sutradan na venčanju „preda“ Vraniću, pošto joj otac neće doći. U sitni sat Vranićeve momačke večeri, Rabel mu peva svoju omiljenu pesmu iz detinjstva – „Cveće jeseni“.

O seriji:

Ovo je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto dogadanja uglavnom selo, lepo i slikovito kroz sva četiri godišnja doba, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac – sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tudje probleme.

To je priča o nama danas, tačnije 2001. godine, posle svih naših pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života, ali i podsmevanje, ova serija sa toplinom vodi dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rodjaka, mladog obaveštajca Vranića koji se razočaran iznenada vraća u zavičaj.

Ova dva toka dodiruju se tankom rodjackom niti, igrom slučaja i raznih nepredvidenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenadjeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *