Otkrite šta domove ponatih čini tako luksuznim?

Poznati, lakše nego ostali, mogu da kupe dom na atraktivnim lokacijama: obali mora, penthaus u velikim gradovima, hektari i hektari zemlje kao sopstveno dvorište za privatni raj. Svoju privatnost čuvaju pažljivo i zato otvorena vrata njihovog doma čine nepresušni izvor informacija o stilovima i aktuelnim trendovima u uređenju doma.

Folije za stakla za skrivenost od javnosti

Pre svega, ono što domove poznatih ličnosti čini tako mističnim i luksuznim je upravo to što su skriveni od pogleda javnosti. A to postižu tako što na sve svoje prozore i vrata na kojima postoji staklo ugradjuju takozvane pametne folje za stakalo koje se izmedju ostalog koriste i za zaštitu od UV zračenja ali i od zaštitu privatnosti. Ove folije za prozore mogu biti providne i neprovidne na samo jedan klik pomoću aplikacije na telefonu te poznate ličnost i lako skrivaju svoju prvatnost od radoznalih pogleda paparaca.

Nameštaj u domovima slavnih ličnosti

Neverovatno, ali poznati nisu robovi trendova već smelo uredjuju dom po svom ukusu. U glavnom sarađuju sa dizajnerima koji prepoznaju želje svojih klijenata, pa u nekim domovima preovlada bela boja nameštaja, negde minimalizam, zemljani tonovi, neko voli stilski nameštaj, neke moderne fotelje ispred kamina… 

Jednostavno to je njihov kutak, daleko od scene i javnosti i zato se njihovi stilovi često razlikuju od života pred kamerama.

Izbor stolarije za fenomenalan pogled na svet

Prvo što ćemo zapaziti su prostrani prostori okupani svetlom. PVC stolarija je najčešći izbor jer ima vrhunski kvalitet. Pravi se po meri, a poslednja generacija sedmokomornih profila i trostrukog stakla čine najbolji izolator na tržištu. Čitavi zidovi pretvoreni u velike staklene površine koji se otvaraju po sistemu podno – kliznih  ili harmonika balkonskih vrata uz visoku estetiku i minimalno zauzimanje prostora.

PVC prozori i PVC vrata nove generacije imaju ugrađen elektronski sistem otvaranja i zatvarnja putem daljinskih upravljača i fiberglas kao sastav u sebi koji dodatno ojačava ramove pa su gotovo neuništivi, a sve da kupac ima vrhunsku stolariju.

Kakve zavese i tepisi krase domove poznatih?

Definitivno se najčešće biraju rolo zavese. Kada imate savršen pogled kroz odličan prozorski okvir ne želite da ga skrivate teškim zavesama. Preko dana se zebra zavese ili potpuno sklone ili nameste za delimično propuštanje svetla, a noću omogućavaju potpuno zatamnjenje i privatnost doma. Zauzimaju malo mesta i zdraviji su izbor. Očigledno da im nije uvek bitno da su stvari najskuplje, oni traže kvalitet i zato biraju zebra zavese.

Tepisi su neizostavni deo dekora domova poznatih. Neki su jeftini, ali neki dolaze iz najekskluzivnih fabrika sa najboljim karakteristikama. Takvi tepisi mogu imati ručno tkanje, veliki broj čvorova, svilu kao sirovinski sastav…dimenzije po želi kupca jer on tako nešto može da prijušti.

I za kraj – detalji daju lični pečat

Dekorativna rasveta jasnije definiše kakav stil preovladava u prostoru. Iz reportaža o poznatima možemo videti originalne lustere, unikatne lampe, sisteme sa rasvetom… nešto se uklapa u čitav dekor, a nešto vam prvo upadne u oči, varijante su brojne.

Zidove krase slike, često kao smeli izbor raznih umetnika što nam govori da se ceni umetnost, ono što je naslikano a ne želja da te slike budu puka dekoracija. Svako od nas treba da se vodi time. 

Bez tehnoloških spravica se ne može. U domovima slavnih one su vešto prikrivene,  pa se led ekrani po potrebi pojavljuju iz podnih ili zidnih zakrivki. Zvučni sistemi su integrisani u zidove, pa se nalazi idealan spoj dizajna i svih tehnoloških čuda.Sve ovo i još mnogo stvari čine domove poznatih zanimljivim. Imajte na umu da sve bude još lepše kada taj prostor koriste svaki dan spontano, tada čine obične ljude koji traže mir unutar svoja četiri zida.