Sofisticirani novi Audi A6

audi a6
Novi Audi A6 je opremljen sofisticiranom tehnologijom, velikodušnim paketom standardne opreme, unutrašnjost je izrađena od vrhunskih materijala, poseduje prefinjenost dostojnu vodećeg automobila u klasi, kao i ekonomičnost. Sve ovo može zainteresovati čak i one koji su lako predvideli izgled nove generacije Audijeve „šestice“….

Cilj modela A6 je da zadrži vodjstvo koje je ovaj proizvođač dostigao aktuelnim modelom na globalnim tržištima u razvoju, kao i da dostigne još veće uspehe na evropskom i američkom tržištu.

Aktuelna „šestica“ je prodavanija od BMW-ove serije 5 i Mercedesove E-klase. Tome je uveliko pridonela lokalna prodaja automobila iz postrojenja koja se nalaze u Kini. Proizvođači se nadaju da će na tržištu na kojem serija 5 i E-klasa kotiraju lošije od očekivanog, uspeti da održe konstantnost u vrhu segmenta na tržištima SAD-a, Nemačke i Velike Britanije.

audi a6
Nova generacija modela A6 je neznatno kraća od svog prethodnika i ima nižu liniju krova, ali je i šira, zahvaljujući Audijevoj MLP platformi, ima kraće prednje vešanje i duže međuosovinsko rastojanje. Ovo je omogućilo više prostora za noge i ramena u unutrašnjosti, kao i optimalnu raspodelu težine.

Iako je opremljena sa više elektronskih podsistema nego što je uobičajeno, nova „šestica“ je 80 kg lakša od prethodne.

Ponuda motora uključuje 2,8 litarski FSI motor sa 208 i 3,0-litarski TFSI sa 300 KS. Popularni 2,0-litarski četverocilindrični motor će isporučivati 163 ili 177 KS, dok će 3,0-litarski TDI ponuditi izbor između 204 i 245 KS. Za verziju sa pomenutim agregatom se veruje da će se najbolje prodavati. Uparen sa sedmostepenim manuelnim mjenjačem, novi ova verzija će do „stotke“ stizati za 8,7 sekundi uz emisiju CO2 od samo 127 g/km, a sa jednim litrom goriva će moći preći 24,4 km.

audi a6

Druge dve dizelske verzije modela A6 će pokretati 3,0-litarski V6 common-rail agregat. Slabiji agregat sa 198 KS će biti uparen sa Multitronic kontinuirano promenjivim prenosom i imaće pogon na prednje točkove. Emisija CO2 će iznositi 137 g/km, a automobil će sa jednim litrom goriva prelaziti 23 km.

Snažniji agregat je takodje V6 dizelaš koji isporučuje 239 KS uz 500 Nm obrtnog momenta pri 1400 rpm, sa quattro pogonom na sva četiri točka, koji je uparen sa Audijevim sedmostepenim S-Tronic menjačem sa dvostrukim kvačilom. Od 0 do 100 km/h će stizati za 6,1 sekundu, emisija će iznositi 157 g/km, a sa jednim litrom goriva će prelaziti 20 km.

audi a6

Za one koje koji su impresionirani ekonomičnim automobilima, hibridni benzinsko-električni Audi A6 će biti dostupan 2012. godine, a pogon će „pozajmiti“ od hibridnog modela Q5. Emisija CO2 će iznositi 142 g/km, a jedan litar goriva će biti dovoljan da pređe 19,3 km.

Kompanija razmatra i razvoj dizelske verzije sa niskom emisijom CO2 koja bi iznosila ispod 120 g/km, pa bi sa jednim litrom prelazila 25,5 km.

audi a6

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *