Renault Captur

renault captur
Na Sajmu automobila u Frankfurtu 2009 godine Renault je predstavio osnove svog novog dizajna. Prvi koncept automobil koji je nastao u punom skladu sa novom dizajnerskom filozofijom bio je DeZir.U želji da nastavi sa promovisanjem svog dizajnerskog pravca koji je po dolasku postavio novi šef Laurens Van den Acker, Renault je 10. februara predstavio novo koncept vozilo pod imenom Captur……
Po rečima konstruktora, novi koncept auto pripada grupi sportskih krosovera i preuzima osnovne crte dizajna sa modela DeZir.

renault captur

Izuzetno skladnih proporcija i fluidnih površina, Captur ostavlja utisak dinamičnosti i elegancije, pri čemu istovremeno ne krije svoje vanasfaltne ambicije. Baš kao i kod DeZira, uglovi, ćoškovi i linije ustupaju mesto senzualnim i prirodnim oblicima. Za dizajnera eksterijera, Julia Lozana, glavni izvor inspiracije su bili atletičari i ekstremni sportisti. Po njegovim rečima, uzor je tražio i našao u atletičaru koji napetih mišića čeka pucanj startnog pištolja i startuje svom silinom, oslobađajući pritom maksimalnu snagu.

renault captur

Renault Captur usvaja dizajn prednjeg dela sa modela DeZir. Renaultov logo je postavljen vertikalno i u kontrastu je u odnosu na tamnu podlogu koja se pruža u širinu horizontalno. Na ovaj način, pored isticanja loga francuskog brenda, Laurens Van den Acker je želeo da usvoji novu dizajnersku matricu koju će preneti na sve buduće modele Renaulta, sa premijerom na serijskom modelu Clia IV.

renault captur

Osim izazivanja emocija, Captur je vrlo praktično i upotrebljivo vozilo. Opremljen je tvrdim sklopivim krovom koji kada se ukloni otkriva ram od karbonskih vlakana. Captur se može transformisati iz kupea u kabriolet, iz urbanog vozila u terenca, dok je sportski karakter akcentovan „leptir“ vratima (otvaraju se nagore) i naplacima od 22 inča. I specifična narandžasta boja nije tu slučajno, već je uklopljena sa mnogobrojnim detaljima u unutrašnjosti različitih nijansi.

Po rečima Kate Watanabe, zadužene za dizajn enterijera, Captur ima posebno izrađenu unutrašnjost sa primenom fluorescentnog svetla. I za izgled enterijer inspiracija je pronađena još jednom u sportu. Unutrašnjost je naklonjena putnicima, pri čemu je utisak prozračnosti i svetlosti dominantan.

renault captur

Prednja sedišta su konstrukcijski u potpunosti oslonjena na centralnu konzolu, ostavljajući tako utisak da zapravo lebde u vazduhu. Upotrebljeni su inovativni materijali koji su dizajnerima i konstruktorima dozvolili da slobodno izraze sve svoje ideje. Centralna konzola, instrument tabla i paneli vrata su izvedeni od providnog materijala. Zanimljiv detalj u unutrašnjosti čine i vlakna od kojih su izrađena sedišta, a nalaze se i u prtljažnom prostoru.

Za pogon svog novog koncept vozila Renault koristi dizel agregat zapremine 1.6 litara koji zahvaljujući tehnologiji dvostrukog turbo punjača ostvaruje 160 ks. „Downsizing“ je ključni proces u konstrukciji motora koji će francuskom proizvođaču automobila omogućiti da ostane evropski lider u proizvodnji motora sa niskom emisijom CO2. Specifična litarska snaga ovog agregata je 100 ks, dok je maksimalni obrtni moment 380 Nm pri samo 1750 obrt/min. Ova pogonska jedinica je uparena sa menjačkom kutijom sa dvostrukim kvačilom – EDC. Emisija CO2 je svega 99 g na 100 pređenih kilometara. Maksimalna brzina je 210 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 8 sekundi.

Na modelu Captur Renault predstavlja i novi mehanički samoblokirajući diferencijal. Navedeni sistem prepoznaje gubitak trakcije na jednom od pogonskih točkova i šalje svu snagu na onaj sa boljim prijanjanjem. Vožnja na klizavim podlogama zahvaljujući ovom sistemu postaje izuzetno jednostavna.

renault captur

Visio-sistem je takođe doživeo premijeru na modelu Captur. Navedena inovacija podrazumeva postojanje kamere na vrhu vetrobrana. Slike zabeležene ovom kamerom se potom prikazuju na centralnom monitoru, povećavajući percepiju vozača okoline.

Svojim novim koncept modelom Captur Renault je prezentovao novi humani dizajn, za koji tvrdi da se oslanja na tri ključna elementa: jednostavno, senzualno i toplo. U skladu sa ovim dizajnerskim postulatima planira se nastanak novih koncept automobila koji će postaviti temelje za pojavu svakodnevnih, serijskih vozila.

Renault Klub Srbija

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *