Novi Chevrolet Spark

Iskra života, iskra nade – sve počinje iskrom (engl. spark). Chevroletov sasvim novi mini predstavlja novi početak, automobil koji preispituje sve što ste do sad znali o malim automobilima: da mogu biti ili trendovski ili praktični, vrhunski i skupi ili osrednji i jeftini. Spark menja pravila – jednako je zabavan i moderan koliko i funkcionalan. Nudi stil i najnovije multimedijske mogućnosti kao i praktičnost, malu potrošnju i nisku emisiju štetnih gasova. A istovremeno predstavlja izvrsnu vrednost za novac…
Stvoren kako bi zadovoljio sve veću potražnju za malim automobilima –najbrže rastući deo tržišta novih automobila na svetskom nivou – Spark je novajlija koji će se svideti kupcima iz celog sveta, od Azije do Evrope, Afrike, Australije i Amerike.

Kada Spark zablista u Chevroletovim prodajnim salonima u Evropi u prvoj četvrtini 2010. godine, nadmašiće očekivanja mnogih kupaca malih automobila. Ovo je brzorastuća, raznolika grupa ljudi. Godine 2009. segment mini automobila ili A-segment zabeležio je dalji rast i sada čini gotovo 10% ukupnog evropskog tržišta ličnih automobila (porast sa 6,5 odsto u 2008. i sa ispod 5 odsto 2005. godine).

Od samog početka Spark je dizajniran i konstruisan da bude moderan i ekspresivan, ali da istovremeno nudi puno prostora i praktičnosti. Nema puno tako malih automobila koji nude prednosti petoro vrata, pet sedišta i pristojno veliki prtljažni prostor.

„Spark je automobil za čijim će se jedinstvenim dizajnom svi okretati“, rekao je predsednik i izvršni direktor Chevroleta Europe Wayne Brannon. „Mislimo da će svojom funkcionalnošću i dinamičkim mogućnostima vožnje i upravljanja razveseliti mnoge vozače. Nudi izuzetnu ekonomičnost i upravljivost.“ Še več pozornosti vzbuja Spark s stilom izvedbe. Osnovna cena Sparka sa motorom 1.0 (66 KM) poćinje već od 7.240 EUR.

Veliki deo Sparkove privlačnosti počiva na njegovom stilu.

„Od početka smo hteli da napravimo revoluciju u veličini i dizajnu.“ – objašnjava Taewan Kim, glavni dizajner i potpredsednik dizajna u GM DAT-u (GM Daewoo Auto & Technology Co.). „Umesto uobičajenog pristupa ‘malen i sladak’ želeli smo da Spark bude malo agresivniji. Morao je da izgleda savršeno iz svih uglova i da bude uzbudljiv.“

Sparkova spoljašnjost odražava stav „točkovi van, telo unutra“. Njegovu liniju krova koja se proteže u jednom luku naglašavaju snažne i čiste bočne stranice, lišene bilo kakvih dodataka. Ukupan izgled je elegantan, smeo i nesumnjivo više u skladu sa tržišnim trendovima od većeg dela direktne konkurencije. Preciznost i pažnja posvećena detaljima nije rezervisana samo za spoljašnjii deo vozila – Sparkova kabina je sama po sebi pravo dizajnersko umetničko delo koje krasi izvanredan kvalitet izrade. Chevroletovi kupci uživaće u udobnosti, prostranosti i kontrolama koje je lako koristiti, a sve upakovano u jedinstven stil u ovom segmentu.

U fokusu kabine je tabla sa instrumentima kao kod motocikla, koja je smeštena na vrhu upravljačkog stuba i pruža vozaču sve važne informacije u kompaktnom obliku koji je istovremeno lako čitljiv. Tu je analogni brzinomer uz koji je smešten digitalni tahometar, baš kao na motoru. Sve kontrole imaju ledeno-plavo pozadinsko osvetljenje kada su upaljena prednja svetla, što je još jedna ilustracija Sparkove sposobnosti da pomiri zabavnost i funkcionalnost. Multimedijske mogućnosti su uglavnom date na izbor samim kupcima Sparka koji sada mogu da uživaju u svojim omiljenim pesmama na radiju, CD-u ili MP3 obliku ili uključivanjem nekih od muzičara preko USB ili Aux-in utičnica. U pravom Chevroletovom stilu, konkavna linija kokpita odražava se i u putničkom delu vozila.

Ali nije da se samo zbog modernog stila Spark u gradu oseća kao kod kuće. Sparkova veličina i upravljivost kao stvoreni su za urbani život. Chevroletov novi mini dolazi u kompaktnom pakovanju: dugačak je samo 3.640 mm, a širok 1.597, pa se lako može zavući u uska mesta za parkiranje kakva su još jedino preostala u velikom gradu. Ima naprednu dinamiku i vrlo responzivan upravljač, u čijem središtu je vrlo krut integrisan karoserijski okvir, stvoren kako bi pomogao u dinamičkim performansama automobila i dao vozaču dodatni osećaj stabilnosti, čvrstoće i kontrole nad vozilom.

„Razvili smo Spark sa ciljem da damo kupcima više automobilskog kvaliteta za njihov novac.“ – rekao je glavni inženjer Jack Keaton. „Ponosni smo na visoke standarde završne obrade koje smo postigli. Spark je izvrsno opremljen sigurnosnim tehnologijama i, što je još važnije, izuzetno je upravljiv i zabavan za vožnju.“ Ocenjujemo, da bi najbolj prodajani model Spark 1.0 (66 KM) sa centralnim zaključavanjem i klima uređajem, bio već od 8520 EUR.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *