Zatvoren vidikovac na Burdž Dubaiu

Burdz Dubai
Samo jedan mesec po otvaranju najveće kule na svetu, Burdž Dubai, vidikovac koji se nalazi na 124-tom spratu i koji je omogućavao pogled od koga zastaje dah, nenajavljeno je zatvoren za javnost…

 

Sa zatvaranjem galerije, sa koje se mogao razgledati grad sa okolinom, blokiran je pristup za sada jedinom delu Burdž Halife koji je do sada bio otvoren.

Posetioci vidikovca rekli su agenciji AP da se u nedelju uveče iz pravca jednog od liftova čuo jak prasak, a zatim je iz njega pokuljao dim.

 

Nešto kasnije, došli su spasioci i pomogli ljudima koji su se zaglavili u liftu između spratova. Portparol gradske civilne zaštite Abu Naser potvrdio je danas ovaj incident i dodao da je 15 osoba spaseno bez ozleda.

Vlasnik najviše zgrade na svetu, kompanija „Emar propertiz“, navela je u prvom, kratkom saopštenju da je razlog zatvaranja „neočekivano gust saobraćaj“, ali je zatim nagovestila da bi razlog mogli da budu nevolje sa strujom.

Toranj je visok 828 metara, ima oko 160 spratova – pošto tačan broj nije poznat – a vidikovac se nalazi na 124. spratu.

Hiljade turista se prijavilo da kupi karte za razgledanje grada i okoline i po nekoliko dana unapred, po ceni od 20 evra. Ljudima koji su ulaznice već kupili ponuđena je mogućnost da ih iskoriste u nekom drugom terminu ili da im novac bude vraćen.

Najviša zgrada na svetu otvorena je 4. januara uz veliku pompu. Otvaranje je prvobitno bilo planirano za septembar, a zatim je pomereno za decembar. Svečanost je zakazana za početak januara, kako bi se poklopila sa obeležavanjem godišnjice dolaska na vlast sadašnjeg emira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *