Umetnički portreti od dijamanata

Britanski umetnici napravili su portrete poznatih ličnosti od dijamanata i drugog dragog kamenja.


Glumica Merilin Monro, predsednik SAD Barak Obama i britanska kraljica Elizabeta II su među slavnima koji su ovekovečeni na dragocenim portretima.

Dizajnerima firme „Gemstone creative“ potrebne su nedelje za samo jednu sliku od dragog kamenja. Svaki kamen od 0.25 karata pažljivo je izbrušen i zatim se postavlja na podlogu od srebra, zlata ili platine.

Najmanji portret je oko 20×20 centimetara, i sadrži 2.600 komada dragog kamenja. Najveći koji je do sada napravljen veličine je 60×60 centimetara, a u njega je ugrađeno čak 22.500 „kamenčića“.

Cena portreta zavisi od veličine i vrste korišćenog kamenja i dragocenog metala za podlogu. Prosečna cena je oko 25.000 funti, ali ako nemate toliko dubok džep, možete kupiti portret sa „Svarovski“ kristalima umesto dijamanata, koji košta oko 3.000 funti.

„Bilo bi veoma lako probiti cifru od milion funti, sa pravom veličinom slike i najskupljim elementima“, rekao je jedan od osnivača „Gemstone creative“ Mark Hiršel.

On je dodao da umetnici koriste crne, bele, roze i plave dijamante, kao i crne, bele, zelene, narandžaste, žute plave i roze safire.

Izvor: MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *