U Indoneziji pronadjena žena koja ima 157 godina

156 godina
Nedavni popis stanovništva u Indoneziji otkrio je da u jednom malom selu na ostrvu Sumatra postoji žena koja tvrdi da ima 157 godina…
Službenik indonežanskog biroa za statistiku Jhoni Sardjono veruje da je stvarno moguće da je baba Turinah rodjena 1853. godine kao što tvrdi.
Najstarija poznata žena na svetu je Francuskinja Žan Kalment, koja je umrla 1997. godine na svoj 122. rodjendan. “Nema autentičnih dokumenata da bi se dokazala njena starost, ali na osnovu njenih izjava i uzimajući u obzir starost usvojene joj ćerke koja ima 108 godina, može da joj se veruje“, kaže Sardjono.
“Turinah i dalje radi po kući, a ceo život je pušila cigarete. Ona i dalje ima dobru memoriju, dobar vid i sluh. Skoro tečno govori holandski“, dodao je Jhoni.
Indonezija je bila holandska kolonija pre Drugog svetskog rata, posle rata je proglasila nezavisnost. Turinah tvrdi da je zapalila svoja dokumenta 1965. godine da je ne bi povezivali sa komunistima, kda su ih indonežanske vlasti progonile i ubijale sve one za koje su mislile da će izazvati puč.
Jedna druga žena iz sela je rekla službenicima da ima 145 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *