Sveta Ceca!

sveta ceca
Slika koja je pre nekoliko dana osvanula na internetu, na kojoj je pevačica Ceca Ražnatović predstavljena kao svetica, ostavila je mnoge bez teksta…

Ikona folk dive sa mikrofonom u ruci i njenim zaštitnim znakom, bujnim dekolteom, koja je u prvi mah delovala kao dobro odrađena fotomontaža, zapravo je predstavljena na izložbi „Suveniri Srbije“ u Nišu, koja je namenjena za izbor najboljeg grafičkog rada u zemlji.
Na izložbi je bilo mnogo izlagača, ali najveću pažnju kako prisutnih tako i medija, privukla je upravo ikona Ražnatovićeve. Naime, reč je o radu mlade studentkinje Fakulteta za umetnost iz Niša koja je navodno izjavila da je na taj način želela da kritikuje srpsku realnost. U želji da čujemo kakve su Cecine reakcije povodom toga, zamolili smo je za komentar.
– Ne želim da ulazim u motive onoga ko je to naslikao i da li je imao dobre ili loše namere kada je stavio moj lik na ikonu. Moram da istaknem da mi se ta ideja uopšte ne dopada jer je svecima mesto na ikonama, a ja sam samo obična žena, sa svim vrlinama i manama – rekla je Ceca za naš list.

Da li je toliko teško biti umetnik pa je studentkinja na levoj strani ikone umesto „prepodobna mučenica“, što je uobičajen natpis, istakla „est.um.“(estradna umetnica) i time izazvala još veću pometnju. Dok jedni smatraju da je ovo svetogrđe, drugi su oduševljeni činjenicom da je „folk ikona“ najzad tako i predstavljena.

(Alo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *