Skitnica milioner

dagerman
Kurt Degerman je čovek po kome će se sigurno napraviti film. Živeo je kao skitnica, od skupljanja konzervi, a kada je umro otkriveno je da je na računu ostavio oko milion funti u akcijama i zlatnim polugama…
Kurt Degerman poznat po nadimku “Kurt konzerva“, osim što je živeo kao skitnica, bio je i berzanski mešetar. Ekscentrični finansijski genije često je mogao da se vidi na ulicama švedskog grada Skelftea, obučen u prljavu odeću i pocepane pantalone, kako skuplja konzerve i flaše po kontejnerima.
Navodi se da je živeo oskudno, a kada bi završio sa skupljanjem konzervi, išao bi u gradsku biblioteku i proučavao berzu po finansijskim novinama. Od kako je Degerman dobio srčani udar i umro, njegovi rodjaci su otkrili da je posedovao akcije vredne više od 700.000 funti. Degerman je isto tako kupio i 124 zlatne poluge vredne 250.000 funti, imao je svoju kuću i više od 4.000 funti na računu u banci. U njegovoj kući su pronadjene 270 funte u sitnim parama za koje se smatra da ih je zaradio skupljajući flaše i konzerve.
Skitnica je svoje bogatstvo ostavio njegovom unuku koji ga je posećivao zadnjih godina njegovog života. Medjutim po švedskom zakonu, ujak Degermana bi trebalo da dobije nasledstvo. Po pravnom sporu, ujak i unuk preminulog su postigli dogovor, ali nijedna strana nije htela da kaže detalje dogovora, navodi “Sky News“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *