Prvo gay pivo

gay pivo
Meksikanci imaju novitet na tržištu piva. Biznismen iz Guadalahare proizveo je dva nova branda piva, isključivo za homoseksualnu populaciju.

Radi se o pivima napravljenim od sladi i meda i koja se nazvana ‘Purple Hand’ i ‘Salamandra’. ‘Kritikovali su nas jer nismo vodili računa o heteroseksualnom delu populacije, ali da, ovde se radi o proizvodu u potpunosti orijentiranom prema gay i lezbejskoj populaciji’, rekao je za Reuters Dario Rodriguez Wyler, direktor pivare Minerva Brewery.

‘Naš cilj i namera bio je napraviti pivo za isključivo homoseksualnu populaciju’, istako je Wyler. Ideju za naziv piva ‘Purple Hand’, Wyler kaže da je dobio prema stvarnom događaju iz San Francisca 1969. godine. Tad je grupa gay aktivista protestvovala protiv lista Examiner, a novinari su ih zalili rozom bojom iz osvete. Aktivisti su zauzvrat, u znak jedinstva u borbi za svoja prava, zgradu ‘oslikali’ ljubičastim dlanovima.

Devedeset i pet posto tržišta piva u Meksiku drže firme Modelo i Cerveceria Cuauhtemoc Moctezuma. Wyler je svestan da mu je tržište ograničeno, ali ne sumnja kako ono za njegova dva proizvoda itekako postoji.

gay pivo

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *